Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11628

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια

ΣΕΛ.  2
ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ - ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
Συγκέντρωση την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας

ΣΕΛ.  13

ΥΨΩΣΤΕ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ στην αρπαγή της λαϊκής στέγης

  • Η κυβέρνηση απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών από τις τράπεζες
  • ΚΚΕ: Να σημάνει συναγερμός, προκειμένου να μη μείνει κανένας απροστάτευτος στα νύχια των τραπεζών και των δικαστηρίων

Η κυνική ομολογία του υπουργού Οικονομικών ότι η κατοικία των λαϊκών οικογενειών πρέπει να θυσιαστεί για να στηριχτεί η κερδοφορία των τραπεζών αναδεικνύει την ανάγκη να σημάνει συναγερμός, προκειμένου να μη μείνει κανένας απροστάτευτος στα νύχια των τραπεζών και των δικαστηρίων. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα μπορούν, με την οργανωμένη πάλη τους, μέσα από τα ταξικά σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές, να υψώσουν ασπίδα προστασίας για όσους απειλούνται, να διεκδικήσουν συνολικότερα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών για οφειλές σε τράπεζες, τα οποία περιλαμβάνονται και στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή.


ΣΕΛ.  3

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Ενδοαστικοί ανταγωνισμοί με θύμα το λαό

Συνεχίστηκε την Κυριακή και χτες το μακελειό στην Αίγυπτο, καθώς κορυφώνεται η σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα σε μερίδες του κεφαλαίου, με θύμα τον αποπροσανατολισμένο λαό που «βρίσκεται κάτω από ξένη σημαία» είτε υποστηρίζοντας την ελεγχόμενη από το στρατό «μεταβατική κυβέρνηση» είτε τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους».


ΣΕΛ.  15

ΚΚΕ
Αποπροσανατολίζουν το λαό

Η αντιπαράθεση γύρω από ένα νέο «κούρεμα» ή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αποπροσανατολιστική για το λαό, αφού την όποια επιλογή ή συμβιβασμό μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων θα την πληρώσει πανάκριβα όπως πλήρωσε και το προηγούμενο «κούρεμα». Τόσο η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, όσο και το ΔΝΤ με την ΕΕ, που συντηρούν αυτή τη συζήτηση, κοροϊδεύουν το λαό, προσπαθούν να νομιμοποιήσουν το χρέος στη συνείδησή του, καλλιεργώντας κλίμα αναμονής σε μια περίοδο που πρέπει να ενταθεί η λαϊκή πάλη ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Μόνη φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους με αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, εργατική - λαϊκή εξουσία.



ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προώθηση αντιλαϊκών μέτρων ενόψει τρόικας

ΣΕΛ.  3
Νέο «κούρεμα» και στα εφάπαξ

ΣΕΛ.  11
ΘΑΣΟΣ
Στάχτη 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης

ΣΕΛ.  24
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΕΛΠΕ
Δεύτερο ατύχημα σε ένα μήνα

ΣΕΛ.  12
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
«Το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά»

ΣΕΛ.  17
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Τίμησε τους σκοτωμένους στο Μπλόκο

ΣΕΛ.  6
ΕΣΕΕ
Επιμένει στη μείωση των μισθών στο εμπόριο

ΣΕΛ.  12
ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Συνειδητή κοροϊδία

Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί αντιμετώπισης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας αποτελούν τεράστια υποκρισία και συνειδητή κοροϊδία προς τους εργαζόμενους. Η απειλή της ανεργίας, που οξύνεται σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, σε συνδυασμό με το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις, εκτρέφουν την εργοδοτική αυθαιρεσία.


ΣΕΛ.  11
Σύσκεψη για την εκκαθάριση ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ

ΣΕΛ.  2

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ