Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Μάη 1997

ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Βροντερό μήνυμα ειρήνης και αντίστασης στη "νέα τάξη"

Το κίνημα ειρήνης δήλωσε βροντερό "παρών" και έστειλε μήνυμα αντίστασης στη "νέα τάξη". Η μεγαλειώδης Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που έγινε την Κυριακή στα βήματα του πρωτοπόρου ειρηνοδρόμου Γρηγόρη Λαμπράκη, έστειλε μήνυμα αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη βαρβαρότητά του, ενάντια στην προωθούμενη εμπλοκή της Ελλάδας στους τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ.

Οι συνοδοιπόροι του Γρηγόρη Λαμπράκη, 34 χρόνια μετά τη δολοφονία του, ήταν πολλές χιλιάδες. Βάδισαν "μαζί του" στα ίδια του τα βήματα, με τα ίδια οράματα για έναν ειρηνικό κόσμο. Ηταν ένα πολύχρωμο ποτάμι της ειρήνης, που ξεχύθηκε σε μια κοίτη 42 χιλιομέτρων για να φθάσει στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα, όλη η Ελλάδα βρέθηκε στο πόδι. Πραγματοποιήθηκαν κεντρικές φιλειρηνικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια. Στη Σούδα της Κρήτης, που είναι το πολεμικό ορμητήριο του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, στο στρατόπεδο "Νταλίπη" στη Θεσσαλονίκη, όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το στρατηγείο της ΝΑΤΟικής μεραρχίας, στην Κερασίτσα της Αρκαδίας, γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, στον Αραξο με τα πυρηνικά και τη Λάρισα, όπου θα εγκατασταθούν τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία.



ΟΧΙ στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την αναθεώρησή της

Κατατέθηκαν χτες στη Βουλή οι θέσεις του ΚΚΕ για την αναθεώρηση της Συνθήκης και την πορεία της διαπραγμάτευσης στη Διακυβερνητική


ΣΕΛ.  5
"Στο πόδι" ο Αυλώνας

Με έναν πρώτο συμβολικό αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, αντέδρασαν οι κάτοικοι του Αυλώνα, στην κυβερνητική μεθόδευση για τη μετατροπή του δάσους της Πάρνηθας σε χώρο διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ σε προσφυγές στο ΣτΕ προσανατολίζονται οι δήμαρχοι Γραμματικού και Κερατέας


ΣΕΛ.  29

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ