Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Απρίλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10352

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο αντικομμουνισμός ήταν όχημα για την επιβολή της δικτατορίας

Είναι ευκαιρία όλος ο λαός να θυμηθεί και η νεολαία να μάθει ότι ο αντικομμουνισμός ήταν το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας του 1967.


ΣΕΛ.  9  -  11

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με τους αγώνες και με την ψήφο στο ΚΚΕ

Η πλειοψηφία του λαού εκτιμά ότι για την κατάσταση που ζει ευθύνονται εξίσου οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, εντείνεται η προπαγάνδα περί του ύψους των δημοσίων ελλειμμάτων, του δημόσιου χρέους και των μέτρων της ΕΕ, ως ιδεολογικοπολιτική τρομοκρατία προκειμένου να αποδεχτούν οι λαϊκές δυνάμεις την υποταγή τους στις αντιλαϊκές πολιτικές. Η αστική προπαγάνδα αποπροσανατολίζει το λαό μπροστά στις ευρωεκλογές προβάλλοντας ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής ζωής τη σκανδαλολογία, ενώ του φορτώνουν τις συνέπειες της κρίσης. Την ίδια ώρα η πλειοψηφία του λαού, σύμφωνα με δημοσκόπηση, εκδηλώνει δυσαρέσκεια και στα δύο κόμματα της αστικής διαχείρισης, καθώς το 58,2% εκτιμά ότι για την κατάσταση που ζει ευθύνονται εξίσου οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 46,3% ζητά «ριζικές αλλαγές», και το 29% «επιθυμεί ανατροπή του συστήματος, διότι η κατάσταση δεν πάει άλλο». Γεγονός που αποκαλύπτει την αναγκαιότητα του φιλολαϊκού δρόμου ανάπτυξης. Που χρειάζεται ένταση της ταξικής πάλης τιμωρία των κομμάτων της πλουτοκρατίας και με την ψήφο αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, στις εκλογές.


ΣΕΛ.  6   -   8,   20

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μάχη δεμένη με την ταξική Πρωτομαγιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε μια σειρά κλάδους η μάχη των κλαδικών συμβάσεων με πρωτοπόρες τις ταξικές δυνάμεις. Μια μάχη δεμένη με την προετοιμασία του ταξικού γιορτασμού της 1ης Μάη και τη συνολικότερη προσπάθεια του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να συγκροτηθούν πυρήνες αντίστασης σε κάθε τόπο δουλειάς, που θα αντιπαλεύουν το σχεδιασμό της εργοδοσίας και των κομμάτων της να φορτώσουν την οικονομική κρίση στις πλάτες της εργατικής τάξης.


ΣΕΛ.  1


ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συναυλία - αφιέρωμα στον ποιητή της Ρωμιοσύνης

Τη Τετάρτη, 6 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη


ΣΕΛ.  17
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Απόφαση βόμβα για το χρόνο εργασίας

Με απροκάλυπτο τρόπο νομιμοποιεί τις αξιώσεις του κεφαλαίου για το σπάσιμο του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό».


ΣΕΛ.  12
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Καταγγελίες για άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη

Χαροπαλεύει στην Εντατική


ΣΕΛ.  19
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Καθοριστικές συνομιλίες ενόψει εξελίξεων

Η αξιολόγηση των νέων δεδομένων, όπως οι πιέσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ για «λύση» του Κυπριακού, στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει σήμερα και αύριο ο Ελληνας πρωθυπουργός στη Λευκωσία.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ