Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Απρίλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10350

ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαζικές εξορμήσεις ενημέρωσης για κρίση και ευρωεκλογές

ΣΕΛ.  10

Η ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΕΦΕΡΕ ΝΙΚΗ για τους εργαζόμενους

Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα κι απ' αυτόν τον αγώνα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να στρατευτούν με το ΠΑΜΕ, να ενισχύσουν ακόμα πιο αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Κατάκτηση για όλη την εργατική τάξη αποτελεί η ένταξη από χτες 167 εργαζομένων στο μόνιμο προσωπικό, που ήρθαν να προστεθούν στους πολλούς άλλους εργαζόμενους, που μονιμοποιήθηκαν από την ίδια αγωνιστική δημοτική αρχή, κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας της. Την ίδια περίοδο, δημοτικές αρχές, με διοίκηση των δυνάμεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, απέλυσαν τους συμβασιούχους. Αποτελεί πολιτική νίκη στον αγώνα που χρόνια δίνει για το δικαίωμα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά η δημοτική αρχή της «Δημοκρατικής Ενότητας», με στήριγμα το ΚΚΕ. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής απόφασης της δημοτικής αρχής να συγκρουστεί με το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για τους ΟΤΑ, υπερασπιζόμενη αταλάντευτα το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Πρόβαλε στην πράξη τη γραμμή της απειθαρχίας και της ρήξης με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων διαχρονικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των συμβιβασμένων πλειοψηφιών στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) και στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΟΤΑ.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ «GA FERRIES»
Μαύρο Πάσχα στα δεμένα σαπάκια

Στις 11 το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά, έξω από το δεμένο ακτοπλοϊκό πλοίο «ΜΙΛΕΝΑ», τα κάρβουνα είχαν ανάψει και οι σχάρες με τις μαρίδες είχαν πάρει τη θέση τους στις τρεις ψησταριές. Ψωμί, λίγη ρετσίνα και το τραπέζι ήταν έτοιμο. Ετσι γιόρτασαν το δικό τους «Πάσχα» οι ναυτεργάτες των πλοίων της εταιρείας GA FERRIES του εφοπλιστή Αγούδημου. Είναι απλήρωτοι από το Φλεβάρη, εγκαταλειμμένοι στο πρώτο λιμάνι της χώρας, μέσα στα δεμένα και σβηστά πλοία «ΝΤΑΛΙΑΝΑ», «ΜΙΛΕΝΑ» και «ΡΟΜΙΛΝΤΑ».


ΣΕΛ.  14


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μέσα από την εκλογική μάχη να αναπτερωθεί το ηθικό του λαού

Η συζήτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκδήλωση με καλλιτέχνες και διανοούμενους


ΣΕΛ.  8  -  9
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα στον πρωτομαγιάτικο ξεσηκωμό

ΣΕΛ.  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με συνέπεια στην υπηρεσία των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  19
ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Τη σκυτάλη αναλαμβάνουν οι σοσιαλιστές

ΣΕΛ.  21
ΕΠΙΣΗΜΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
Σταθερά πάνω από το 20% με ΝΔ ή με ΠΑΣΟΚ

ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ