Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Απρίλη 2003 - αριθ. φύλλου: 8553

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΟΚΑΠΗΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ
ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ - ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ

Υπογράφτηκε μια νέα εμπορική συμφωνία ανάμεσα στους πολεμοκάπηλους και στους ...ειρηνοκάπηλους Ευρωπαίους. Αυτή η συμφωνία δε θα ενισχύσει την ενότητα μεταξύ τους, θα ενισχύσει μόνον τη δύναμή τους να εκμεταλλεύονται τους λαούς. Η ΕΕ είναι καταδικασμένη να ενώνεται σε βάρος των λαών και να διαχωρίζεται στη διανομή της λείας.

(Από τη χτεσινή δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα)


ΣΕΛ.  6   -   15

«Φονιάδες - ληστές - υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές», βροντοφώναξαν χτες χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι


Προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης

Ενα περιστατικό, που θυμίζει μαύρες εποχές της δεκαετίας του '50 και της εφτάχρονης δικτατορίας, συνέβη στις 2.15 χτες το μεσημέρι. Μια διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Μαυροκορδάτου, έξω από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, αρχίζει τη διενέργεια ελέγχου στοιχείων όσων μπαινοβγαίνουν στο εκεί ευρισκόμενο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής». Οταν ο υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου διαμαρτύρεται στον επικεφαλής της διμοιρίας παίρνει την απάντηση, ότι κάνει τη δουλιά του, σύμφωνα με τις διαταγές που έχει από τους ανωτέρους του.

Ρωτάμε, λοιπόν, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης: Ποιος ή ποιοι έδωσαν τις εντολές, που επικαλέστηκε ο επικεφαλής της διμοιρίας; Ποιοι λόγοι επέβαλλαν την «ειδική» μεταχείριση της «Σύγχρονης Εποχής» και όσων είχαν την ...τύχη να περάσουν από κει χτες το μεσημέρι; Και, τέλος πάντων, τι γύρευε η διμοιρία των ΜΑΤ τόσο μακριά από την «απαγορευμένη ζώνη» του Ζαππείου και της γύρω περιοχής;

Περιμένουμε τις απαντήσεις και θα επανέλθουμε...


Ιδού, η δημοκρατία τους

Προφανώς, έπιασε τόπο η σύσκεψη, που έγινε τις προάλλες στο υπουργείο Εξωτερικών, με πρωτοβουλία του κ. Πρωτόπαππα και προσκεκλημένους τους διευθυντές των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Τόσο οι χτεσινές διαδηλώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, στην Αθήνα και άλλες πόλεις, όσο και οι δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, σχετικά με τη φιέστα της διεύρυνσης, δε βρήκαν θέση στα χτεσινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Η... ιστορικότητα της χτεσινής μέρας δεν έπρεπε να σκιαστεί από «παραφωνίες». Κι έτσι, για μια ακόμη φορά, η πραγματικότητα κόπηκε και ράφτηκε στα μέτρα των «εχόντων και κατεχόντων».



ΕΕ ΤΩΝ «25»
Η νομιμοποίηση του πολέμου το πρώτο βήμα

Με τη νομιμοποίηση της άδικης και παράνομης αμερικανο-βρετανικής εισβολής στο Ιράκ, όπως και της στρατιωτικής κατοχής, σηματοδοτούν οι «25» την πορεία της «νέας» ΕΕ, εκλιπαρώντας, ταυτόχρονα, για ένα κομμάτι από τη μεταπολεμική πίτα


ΣΕΛ.  6   -   7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ