Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001 - αριθ. φύλλου: 7904

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Δράση τώρα για την κοινωνική ασφάλιση!

Στη δράση έχουν ριχτεί σε όλη τη χώρα οι Επιτροπές Αγώνα για το ασφαλιστικό, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα ισχυρό μέτωπο πάλης ενάντια σε όσα ετοιμάζει η κυβέρνηση για την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία και την Πρόνοια. Σημαντική ώθηση στη δράση αυτή έδωσαν οι θέσεις του Κόμματος, που δόθηκαν στη δημοσιότητα προχτές. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, να συσπειρωθούν σε ενιαίο μέτωπο πάλης και να διεκδικήσουν τα ώριμα και αναγκαία αιτήματά τους


ΣΕΛ.  13

ΠΡΕΜΙΕΡΑ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ» ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Τσουχτερές ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ στα τιμολόγια της ΔΕΗ

«Ρεύμα φτηνό - ΔΕΗ για το λαό» απαιτούν οι εργαζόμενοι

Με τσουχτερές ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ συνοδεύτηκε η πρώτη μέρα του καθεστώτος της «απελευθέρωσης» στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Από χτες, μέρα της κατάργησης του 50χρονου μονοπωλίου της ΔΕΗ, που τόσο πολύ επιθυμούσαν ντόπια και ξένα μονοπωλιακά συγκροτήματα, ανατιμήθηκαν κατά 116% τα τιμολόγια των νέων οικιακών παροχών, ενώ αντίστοιχες αυξήσεις επιβλήθηκαν και στις τριφασικές συνδέσεις.

Απώτερος στόχος των επίδοξων ιδιωτών στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, είναι η αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος σε ποσοστά περί το 40%. Μια υπόθεση που σε μεγάλο βαθμό θα κληθεί να φέρει σε πέρας η ίδια η ΔΕΗ, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κερδοφορία των ιδιωτικών μονάδων, όταν αυτές τεθούν σε λειτουργία.

Τη δέσμευση ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους κατά της «απελευθέρωσης», ανέλαβαν χτες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, που μετά από πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ ανάρτησαν πανό έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, συγκρότησαν Συντονιστική Επιτροπή, ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της διοίκησης.

Γρηγοριάδης Κώστας


Με το «Ριζοσπάστη» σε όλη την Ελλάδα

Ανάρπαστος έγινε ο Κυριακάτικος «Ριζοσπάστης», με τις θέσεις του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, σε όλη τη χώρα. Σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες έφεραν το μήνυμα του ΚΚΕ πλατιά στο λαό. Ετσι και το πρωί της Κυριακής στο Ανατολικό και το Δυτικό Αεροδρόμιο μέλη των Κομματικών Οργανώσεων «αλώνισαν» τους χώρους, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τα αντιασφαλιστικά μέτρα που έπονται, απευθύνοντάς τους κάλεσμα αγώνα. (Η φωτογραφία από την εξόρμηση «Ρ» στην «Ολυμπιακή»).


ΣΕΛ.  3


ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΝΑΤΟ
Αυξάνεται η ανησυχία

Να «εφησυχάσει» την κοινή γνώμη επιχείρησε χτες η κυβέρνηση όσον αφορά τις καταγγελίες για θανάτους από καρκίνο σε στρατιωτικά εργοστάσια του Βόλου και της Λάρισας, ενώ συνεχίζονται οι αντιΝΑΤΟικές κινητοποιήσεις


ΣΕΛ.  10   -   11
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Μεγαλώνει το κόστος

Πάνω από 110 δισ. δραχμές θα δοθούν το 2001 από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέσω επτά υπουργείων, για δαπάνες που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ολα δείχνουν ότι οι πρώτες κυβερνητικές εκτιμήσεις για συνολικό κόστος περίπου 2 τρισ. δραχμές θα ξεπεραστούν κατά πολύ


ΣΕΛ.  31

Associated Press

ΙΡΑΚ
Καταδικάζονται οι επιδρομές

Κίνα, Ρωσία και Γαλλία καταδικάζουν τις αμερικανο-βρετανικές επιδρομές σε βάρος του Ιράκ και αντιαμερικανικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε αρκετές χώρες, ενώ, «εντελώς τυχαία», ΗΠΑ - Ισραήλ άρχισαν, χτες, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με πυραύλους «Πάτριοτ»


ΣΕΛ.  20   -   21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ