Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9635

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΡΜΑ στην ομηρία των συμβασιούχων

Πάγια και διαρκής ανάγκη για όλους τους εργαζόμενους είναι η εξασφάλιση σταθερής και μόνιμης δουλιάς με πλήρη δικαιώματα

Το δικαίωμα στην πλήρη - σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους και εξασφάλιση του μέλλοντός τους είναι αναφαίρετο. Απ' αυτή την αφετηρία ξεκινά η θέση του ΚΚΕ για μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων. Αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στο πλαίσιο των λεγόμενων «πάγιων και διαρκών αναγκών». Για τους εργαζόμενους πάγια και διαρκής ανάγκη είναι να έχουν όλοι δουλιά. Και πρέπει οι ίδιοι να τιμωρήσουν την κυβέρνηση που τους αρνείται αυτό το δικαίωμα, προβάλλοντας την επικίνδυνη άποψη ότι «δεν μπορούν να προσληφθούν στο δημόσιο και να πληρώνονται οι μισοί Ελληνες από τους άλλους μισούς», αλλά και το ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε και διόγκωσε το πρόβλημα της ομηρίας τους, ενώ δε θέτει ζήτημα μονιμοποίησης όλων. Και συσπειρωμένοι σε μια πολιτική πάλης, μαζί με το ΚΚΕ, μαζί με το ΠΑΜΕ, για πλήρη και σταθερή απασχόληση και στον παραγωγικό τομέα και στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών, σε κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους, να αγωνιστούν για δημιουργία προϋποθέσεων αλλαγής της σημερινής κατάστασης.


ΣΕΛ.  2   -   3

Eurokinissi

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Βαθαίνει και επεκτείνεται η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση

Καθώς, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά και κλιμακώνει - ακολουθώντας την πεπατημένη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ - στη «ριζική αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» ή, με άλλα λόγια, στην προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Υγεία, γίνεται ακόμη περισσότερο επιτακτική η ανάγκη της ενιαίας και συντονισμένης πάλης για την ανάπτυξη ενός καθολικού, αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας, αναπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες του που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος, με την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας (φωτ. από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ Βούλας)


ΣΕΛ.  10   -   11


ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2007
Ταξικός μηχανισμός αναδιανομής εισοδημάτων

Στην αντιλαϊκή πεπατημένη των προηγούμενων χρόνων κινείται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2007, κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την επίθεση στα λαϊκά στρώματα.


ΣΕΛ.  12   -   15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Υποταγή στα μεγάλα συμφέροντα με πρόσχημα την ισότητα

Επιτακτικά ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προώθηση των αναδιαρθρώσεων, που θα φέρουν την Παιδεία στα μέτρα του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, με πρόσχημα την ισότητα...


ΣΕΛ.  16   -   18
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Αλήθειες και ψέματα για το λιμό του 1932

Αλλο ένα κατασκεύασμα της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας παλιότερων δεκαετιών ξεσκονίζεται, για να χρησιμοποιηθεί στην πλαστογράφηση της Ιστορίας και την ενίσχυση του αντικομμουνισμού.


ΣΕΛ.  24   -   25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ