Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10504

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Στην πεπατημένη πολιτική του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβερνητική πολιτική θα κινηθεί στις λογικές του ευρωμονόδρομου, υπήρξε σαφέστατος για τις ενισχύσεις που θα δοθούν στο κεφάλαιο και εξαιρετικά ασαφής και γενικόλογος ακόμη και για τις παροχές - ψίχουλα που υποσχέθηκε προεκλογικά.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των ιδιωτικοποιήσεων από το λαό

Αλέκα Παπαρήγα: Ο αγώνας κατά της ιδιωτικοποίησης απαιτεί συστράτευση όλων. Αυτές οι συμφωνίες όταν ο λαός το αποφασίσει ανατρέπονται

EUROKINISSI

Στο πλευρό των απεργών του ΟΛΠ ΑΕ, βρέθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας την αναγκαιότητα ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, να γίνει υπόθεση συστράτευσης όλων, ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού όπως σε κάθε ιδιωτικοποίηση που δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Το ΕΒΕΑ με αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Πειραιά, ζητάει να χαρακτηριστεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων, να απαγορευθεί η παράταση και γενικά η συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης αυτής ή επανάληψή της στο μέλλον. Η ενέργεια του πρόεδρου του ΕΒΕΑ είναι τρομοκρατική, γίνεται για λογαριασμό όλων των εργοδοτικών φορέων και έχει στόχο, να εμφανίσει ως παράνομη πράξη το δίκαιο αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης. Οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της ενέργειας είναι η ΝΔ και η κυβέρνηση, τονίζει το ΚΚΕ ενώ το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας το ΕΒΕΑ, καλεί τους λιμενεργάτες να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και στα διλήμματα, να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά της ιδιωτικοποίησης οποιασδήποτε μορφής.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκέντρωση τη Δευτέρα με την Αλ. Παπαρήγα

Συγκέντρωση με θέμα «Η οργάνωση της πάλης ενάντια στην κρίση και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟΑ, τη Δευτέρα 19 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «NOVOTEL» (Μιχαήλ Βόδα 4-6), με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


Το εργατικό συμφέρον

Οταν ο άνεργος εργάτης δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς ούτε της ΔΕΗ ούτε της ΕΥΔΑΠ και του κόβουν ρεύμα και νερό, όταν δεν μπορεί να ξεπληρώσει το δάνειο-θηλιά του τραπεζίτη, για το κεραμίδι που στεγάζει την οικογένεια, όταν γι' αυτά διεκδικεί, δηλαδή ούτε καν για ολόκληρη αλλά για μισή ζωή, του σφίγγουν κι άλλο το λαιμό με τον μπαμπούλα των ελλειμμάτων της οικονομίας, δηλαδή τα κλεμμένα από τη δουλειά του, που πήραν οι καπιταλιστές από το κράτος. Και του λένε, όπως χτες ο πρωθυπουργός με τις προγραμματικές δηλώσεις, ότι οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, οι γενναίες χρηματοδοτήσεις των καπιταλιστών, είναι «εθνικό συμφέρον». Οταν ιδιωτικοποιούν στρατηγικής σημασίας τομείς αλλά μετά τα αφεντικά απολύουν εργάτες ή κλείνουν τις επιχειρήσεις, όπως στον Σκαραμαγκά, στη Ζήμενς, στο Λαναρά, είναι «εθνικό συμφέρον». Οτι η άθλια κατάσταση που τον καταδικάζουν να ζει, είναι «εθνικό συμφέρον». Γι' αυτό αντεπίθεση εδώ και τώρα, για ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών στη ρότα του άλλου δρόμου της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, που είναι επιτακτικά αναγκαίος και μονόδρομος, για το εργατικό συμφέρον.



ΚΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Οι φοιτητές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους

ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Σχεδιάζουν κλιμάκωση του αγώνα

ΣΕΛ.  15
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εισαγγελική παρέμβαση τρομοκράτησης μαθητών

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ