Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Γενάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10276

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Παναγροτική αγωνιστική κινητοποίηση μεθαύριο Δευτέρα

Σε αγωνιστική «παράταξη» για τη μαζική και δυναμική μετακίνησή τους, μεθαύριο Δευτέρα, προς την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, βρίσκονται οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ, κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην ΚΑΠ και, γενικότερα, στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.


ΣΕΛ.  20  -  21

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ η κυβέρνηση συγκαλύπτει τη συμμετοχή της

Αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι η πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΝΕ στον Αστακό

Associated Press

  • Καμιά εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές διαψεύσεις ότι δε μεταφέρθηκε πολεμικό υλικό από το λιμάνι του Αστακού προς το Ισραήλ, γιατί αυτές διαψεύδονται από τον κυνισμό των Αμερικανών που είπαν ότι χωρίς τη βοήθεια της Ελλάδας δε θα τα καταφέρναμε στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ, με κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.
  • Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση γιατί πρόσφατα έγιναν γυμνάσια του ελληνικού στρατού με το στρατό του Ισραήλ, γυμνάσια τα οποία ουσιαστικά προετοίμασαν τον ισραηλινό στρατό για την επίθεση και τη σφαγή.
  • Να μη μετατραπεί η Ελλάδα σε γέφυρα για τη συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από τους Ισραηλινούς ιμπεριαλιστές, με στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ. Να ακυρωθεί άμεσα η στρατιωτική συμφωνία του 1993 Ελλάδας και Ισραήλ που υπέγραψε η ΝΔ και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
  • Η εργατική τάξη και η νεολαία να εντείνουν τον αγώνα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, να καταδικάσουν την ισραηλινή βαρβαρότητα, να στηρίξουν το αίτημα για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Associated Press


ΣΕΛ.  8   -   12


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Βασικό μας μέτωπο τα δύο κόμματα εξουσίας

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ραδιοφωνικό σταθμό.


ΣΕΛ.  7
ΚΚΕ
Την Πέμπτη η εργατοϋπαλληλική συγκέντρωση

Στο «Σπόρτιγκ», στις 6 το απόγευμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Νέες συντονισμένες κινητοποιήσεις σήμερα

ΣΕΛ.  17
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Το κόμμα της «Αριστεράς» με το Ισραήλ

Το κόμμα που είναι σήμερα στην προεδρία του «Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς», όπου συμμετέχει και ο ΣΥΝ, συμμετέχει σε εκδήλωση «αλληλεγγύης στο Ισραήλ», την ώρα που δολοφονεί καθημερινά αθώους αμάχους.


ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ