Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2015 - αριθ. φύλλου: 12241

65 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές

ΣΕΛ.  6
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το νέο υπάρχει στο δρόμο της ανατροπής αυτού του συστήματος

Ανακοίνωση για τους μαθητές, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς


ΣΕΛ.  14

Ολοι σήμερα στο Σύνταγμα στέλνουμε μήνυμα για δυνατό ΚΚΕ

Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας

  • Κανένας να μη λείψει από το μεγάλο προσκλητήριο του ΚΚΕ! Η αποψινή συγκέντρωση να δώσει τον τόνο των τελευταίων ωρών, μέχρι την κάλπη. Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής», όλοι μαζί να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην προσπάθεια για να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη στα κόμματα που στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ. Από Δευτέρα χρειάζεται πιο δυνατό ΚΚΕ απέναντι στο αντιλαϊκό πρόγραμμα που θα εφαρμόσει όποια κυβέρνηση και αν προκύψει.
  • Οι προσυγκεντρώσεις των Κομματικών Οργανώσεων είναι στις 7 μ.μ. σε: Στύλους Ολυμπίου Διός, Ομόνοια, Κάνιγγος, Προπύλαια. Δρομολογούνται πούλμαν από μια σειρά σημεία της Αττικής.

ΣΕΛ.  3

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η «καλή χημεία»...

«Εχετε, πάντως, καλή προσωπική χημεία...». Αυτό είναι ένα από τα δημοσιογραφικά συμπεράσματα, που τέθηκε και για συζήτηση μάλιστα αμέσως μετά το προχτεσινό ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η «καλή χημεία» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει βάση. Τα διαφορετικά πολιτικά «συστατικά» τους φτιάχνουν μια πολύ καλή «χημεία» για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, με δεδομένο ότι, παρά τις διαφορές τους, έχουν ως κοινή στρατηγική στόχευση τη στήριξη της ανάκαμψης των κερδών τους. Μια «χημεία» που οδηγεί το λαό στην καταστροφή.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους στο ντιμπέιτ, αμφότεροι οι πολιτικοί αρχηγοί δεν μπόρεσαν να κρύψουν το δεδομένο. Οτι η πολιτική τους την επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει, θα είναι αντιλαϊκή. Θα εφαρμόσουν κατά γράμμα αυτά που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλλά και ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, τον Ιούλη και τον Αύγουστο. Ενα τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο που έρχεται να προστεθεί στα δύο προηγούμενα.

Τα μέτρα, που περιλαμβάνονται στα προηγούμενα, αλλά και στο νέο μνημόνιο και θα είναι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, δίνουν ένα ακόμα ισχυρό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα, στο εισόδημα των εργαζομένων, στις συντάξεις, γενικά στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Θα επιβάλουν φόρους, θα προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις, θα τσακίσουν τους φτωχούς αγρότες. Και την ίδια στιγμή, θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, θα ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας, θα ασκήσουν πολιτική με στόχο να υπάρξει ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων ομίλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ερωτήσεις που έγιναν για τα περιβόητα «παράλληλα» ή ισοδύναμα μέτρα, μέτρα δηλαδή που υποτίθεται ότι θα παρθούν για να ανακουφίσουν από τις επιπτώσεις του μνημονίου ή για να αντικαταστήσουν άλλα επώδυνα, οι απαντήσεις και από τους δύο ήταν γενικές και αόριστες... Και πώς άλλωστε να μην είναι, όταν το ίδιο το μνημόνιο που έχουν ψηφίσει από κοινού αποκλείει στην ουσία την αντικατάσταση ενός αντιλαϊκού μέτρου από κάποιο «φιλολαϊκό». Το μνημόνιο ορίζει με σαφήνεια ότι όποιο μέτρο αντικατασταθεί θα φέρει ένα ίδιο ή και ακόμα χειρότερο. Για παράδειγμα, η διατύπωση του νόμου 4336/2015 (μνημόνιο) για το Ασφαλιστικό είναι η εξής: «Οι θεσμοί είναι έτοιμοι να λάβουν υπόψη τους τα άλλα διαρθρωτικά μέτρα (...) σε αντικατάσταση ορισμένων μέτρων από αυτά που αναφέρθηκαν προηγουμένως (...) υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα αυτά θα παρουσιαστούν στους θεσμούς κατά τη διάρκεια της φάσης του σχεδιασμού και ότι θα είναι συγκεκριμένα και ποσοτικά μετρήσιμα σε επαρκή βαθμό και ότι, ελλείψει αυτών, η βασική επιλογή είναι εκείνη που προσδιορίζεται παραπάνω».

Πλέον, κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν ξέρει. Η «χημεία» τους είναι φαρμάκι για το λαό και νέκταρ για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό πρέπει να είναι κριτήριο, για να ξεπεράσει ο λαός τα ψευτοδιλήμματα που θα πέσουν την τελευταία στιγμή, προκειμένου να τον εξαπατήσουν, ώστε με την ψήφο του να συναινέσει στην αντιλαϊκή επίθεση της επόμενης μέρας.


Το μνημόνιο δεν διορθώνεται, γιατί δεν διορθώνεται ο καπιταλισμός

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Ηράκλειο της Κρήτης

Στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ηράκλειο Κρήτης μίλησε χτες βράδυ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να δίνουν μαζικό «παρών» στην πλατεία Λιονταριών, στο κέντρο της πόλης.

Ο «Ρ» δημοσιεύει αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το δράμα των προσφύγων δεν αγγίζει την ανύπαρκτη ευαισθησία της ιμπεριαλιστικής ΕΕ

ΣΕΛ.  19
Νέες δηλώσεις στήριξης του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  10
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Την Παρασκευή η συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής

ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ