Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Ιούλη 2005 - αριθ. φύλλου: 9228

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟ
ΔΕΚΑΩΡΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ επιπλέον απλήρωτη δουλιά

Σε συλλαλητήρια καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ, την Τρίτη 19 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα και στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Με τη σφραγίδα της Κυβερνητικής Επιτροπής, αλλά και τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ, το αντεργατικό τερατούργημα της ΝΔ κατατέθηκε χτες στη Βουλή και από την Τετάρτη εισάγεται για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή. Στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων και των εντολών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η ΝΔ προωθεί τον τέταρτο κατά σειρά νόμο, που επιχειρεί να αυξήσει τον απλήρωτο χρόνο εργασίας, να υπονομεύσει παραπέρα το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, το 7ωρο και το 8ωρο, αυξάνοντας τα κέρδη των επιχειρήσεων, σμπαραλιάζοντας τη ζωή και την υγεία των εργατών.

Με την περίφημη «διευθέτηση», διά νόμου, οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε δύο ώρες επιπλέον εργασία (10ωρο), χωρίς, όμως, να τις πληρώνονται, ενώ, ταυτόχρονα, για τις υπερωρίες προβλέπεται το πετσόκομμα της αμοιβής κατά 50%. Με ανακοινώσεις τους, τόσο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ όσο και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και καλούν τους εργαζόμενους να απαντήσουν με τους αγώνες τους.


ΣΕΛ.  6   -   8

Associated Press

ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΕ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ
Υποκρισία η ανθρωπιστική βοήθεια

Επτά μήνες περίπου μετά το φονικό τσουνάμι - το τεράστιο παλιρροϊκό κύμα - στις χώρες του Ινδικού Ωκεανού στην Ασία και την Αφρική, χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να υποφέρουν. Την πλήρωσαν γιατί δεν υπήρχε έγκυρο σύστημα προειδοποίησης και τώρα γίνονται μάρτυρες της κοροϊδίας (όπως φάνηκε και από το χτεσινό απολογισμό του ΟΗΕ) για τη δήθεν πλουσιοπάροχη ανθρωπιστική βοήθεια που θα έφτανε από τις... αναπτυγμένες χώρες. Από τα πολλά υποσχεμένα δισ. δολάρια έχουν φτάσει 333 εκατ. δολάρια (η φωτογραφία από την επαρχία Ατσεχ της Ινδονησίας, ακόμα στους καταυλισμούς)


ΣΕΛ.  15


ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Κι άλλος εργάτης νεκρός

Ενας 20χρονος Αλβανός εργάτης είναι ο 7ος νεκρός τις τελευταίες δύο μόνο βδομάδες και ο 54ος από την αρχή του χρόνου, αφού αν και ανειδίκευτος στάλθηκε από εργολάβο της ΔΕΗ σε κολόνα υποσταθμού για να αλλάξει μετασχηματιστή!


ΣΕΛ.  9
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΨΥΧΑΡΓΩΣ»
Εμμένουν στην ιδιωτικοποίηση

Εμμένει η κυβέρνηση στην ιδιωτικοποίηση των δομών αποασυλοποίησης των ψυχικά ασθενών, όπως προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού Υγείας στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το πρόγραμμα «Ψυχαργώς»


ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ