Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9802

3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με αισιοδοξία για νέους αγώνες

Με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης, με αισιοδοξία για τους αγώνες που έρχονται και με εφόδιο την πλούσια εμπειρία από τη δράση του ΠΑΜΕ, στα 8 χρόνια από την ίδρυσή του, ξεκινάνε σήμερα οι εργασίες της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Συμμετέχουν 600 συνδικαλιστές αντιπρόσωποι, που αναδείχτηκαν από δεκάδες κλαδικές και τοπικές συνδιασκέψεις. Επίσης, ξένες αντιπροσωπείες από 16 χώρες.


ΣΕΛ.  17

ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ να σ' αλείψω λάδι...

ΚΚΕ: Βασικό κριτήριο τιμωρίας και των δύο κομμάτων εξουσίας, που διεκδικούν την πρωτιά στην αλλαγή σκυτάλης, είναι ότι δε θέλουν και λόγω της πολιτικής τους δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις συνεχώς διευρυνόμενες σύγχρονες ανάγκες των γυναικών, των νέων ζευγαριών, παρά τον ποταμό συνθημάτων που χρησιμοποιούν για τους νέους και τις γυναίκες

  • Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά σχέση με την αντιμετώπιση της φτώχειας, πολύ περισσότερο με τη σχετική έστω βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Κλαίγοντας με κροκοδείλια δάκρυα και τα δύο κόμματα για τις χαμηλές συντάξεις, για την ακρίβεια του πετρελαίου θέρμανσης, για τη φτώχεια των ανέργων και ημιανέργων, για την υπογεννητικότητα, επιδιώκουν να ρίξουν προς τα κάτω όλες τις απαιτήσεις των εργαζομένων.
  • Το λεγόμενο κοινωνικό κράτος και η αποκαλούμενη κοινωνική οικονομία ή η «αλληλέγγυα οικονομία» αποτελούν προσφιλές πεδίο εγκλωβισμού ιδιαίτερα των γυναικών και των νέων ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Είναι όργανο διάσπασης και ποδηγέτησης του εργατικού κινήματος. Είναι όργανο πίεσης των αποδοχών, των συντάξεων και των παροχών στο σύνολο των εργαζομένων.
  • Η λεγόμενη κοινωνική οικονομία είναι προσφιλές σύνθημα και των κάθε λογής Ευρωπαίων και Ελλήνων οπορτουνιστών, με το σύνθημα «ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη». Αποτελεί το βασικό μέσο για την επέκταση της μερικής, ελαστικής, ωρομίσθιας απασχόλησης. Είναι η μεγαλύτερη προσφορά στην καπιταλιστική εργοδοσία, ίσως και ακόμα μεγαλύτερης σήμερα σημασίας από τους φορολογικούς και αναπτυξιακούς νόμους που ψήφισαν και τα δύο κόμματα υπέρ των επιχειρηματιών.

ΣΕΛ.  6  -  7

Associated Press

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Εξελίξεις εμβάθυνσης της κρίσης

Σε διάλυση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, απομάκρυνση του πρωθυπουργού Χανίγια και διορισμό μιας προσωρινής κυβέρνησης υπό τον Σαλάμ Φαγιάντ, στη Δυτική Οχθη, που θα κυβερνά διά διαταγμάτων τη Λωρίδα της Γάζας, προχώρησε, χτες, ο Πρόεδρος Αμπάς. Οι δυνάμεις της «Χαμάς» ελέγχουν πλήρως τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ της «Φατάχ» τη Δυτική Οχθη. Οι εξελίξεις αυτές δίνουν το στίγμα των κρισιμότερων, ίσως, ημερών που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός τα τελευταία χρόνια.


ΣΕΛ.  21


ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΑΜΕΙΩΝ
Να ερευνηθεί από το '50

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ζητάει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σταθερά στην εμπορευματοποίηση των δασών

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, υπερασπίστηκε και την αντιεπιστημονική μέθοδο οριοθέτησης των δασών.


ΣΕΛ.  6
ΒΑΛΚΑΝΙΑ
«Διαίρει και βασίλευε» από την κυβέρνηση

«Εκλαϊκεύει» τις θέσεις των ιμπεριαλιστών για το Κόσσοβο η Ντόρα Μπακογιάννη.


ΣΕΛ.  8
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Δήλωση για Σχέδιο Μάρσαλ

ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ