Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10374

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοι στη μάχη φανατικά, σταθερά, ανυποχώρητα

Εκατοντάδες οι προεκλογικές εκδηλώσεις των κομμουνιστών σε όλη τη χώρα. Φανατικά, με επιχειρήματα απέναντι στις ηγεσίες των αστικών κομμάτων, στο κεφάλαιο, στις ψευτιές και τις συκοφαντίες τους. Δίνουμε τη μάχη και τη δίνουμε και για τις χώρες όπου τα Κομμουνιστικά Κόμματα είναι παράνομα ή δέχονται πιέσεις να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία τους.


ΣΕΛ.  11  -  19

ΜΕ ΑΝΗΘΙΚΑ - ΑΝΕΝΤΙΜΑ ΜΕΣΑ πολεμούν το ΚΚΕ

Το «πόθεν έσχες» του Κόμματος είναι η 90χρονη ηρωική πορεία του με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και θυσίες για την υπόθεση της εργατικής τάξης, του λαού

Στην ανήθικη επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ στράφηκε η συζήτηση με τους δημοσιογράφους κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση. Το ΚΚΕ δεν είναι επιχείρηση, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα. Μπορεί τα δικά τους κόμματα να τα βλέπουν ως επιχειρήσεις. Το ΚΚΕ είναι κόμμα και δε δεχόμαστε καμία εφορία. Σε αυτή τη νομιμότητα δεν υποτασσόμαστε. Ο αντικομμουνισμός σήμερα έχει στόχο να πολεμήσει το ΚΚΕ και δικαστικά και με όλους τους τρόπους. Δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ που θέλει πάση θυσία με τα πιο ανήθικα μέσα να εμποδίσει την άνοδο του ΚΚΕ. Είναι και παράγοντες εκτός Ελλάδας. Δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που έλεγε ότι δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα να υπάρχει ένα ΚΚΕ που να ανεβάζει τα ποσοστά του και να ευθύνεται για το αντιαμερικάνικο - λένε αυτοί - για το αντιιμπεριαλιστικό - λέμε εμείς - πνεύμα στην Ελλάδα. Και για όλα αυτά έχει τεράστια σημασία η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές.


ΣΕΛ.  6  -  11

*

*

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εντυπωσιακή διαδήλωση ενάντια στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Εκατοντάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες διαδήλωσαν την Παρασκευή το βράδυ, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μπροστά στην πύλη του «Αστέρα Βουλιαγμένης», όπου συνεδρίαζε η ιμπεριαλιστική Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Στρατός και αστυνομία, που είχαν περικυκλώσει σε μεγάλη ακτίνα από στεριά και θάλασσα το χώρο, μαζί και οι εκατοντάδες των μυστικών υπηρεσιών δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την κινητοποίηση.

Το γεγονός ότι εξαφανίστηκε από τα αστικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα δείχνει από μόνο του τη σημασία της συγκεκριμένης κινητοποίησης.


ΣΕΛ.  3


«ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ»
Μια προσπάθεια χρόνων έγινε πραγματικότητα

ΣΕΛ.  3
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Μάχη εντυπώσεων και συμφωνία στα αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ

ΣΕΛ.  16
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ
Οπλο για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ

ΣΕΛ.  30
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Αλύγιστοι απαντούν στις εργοδοτικές προκλήσεις

ΣΕΛ.  31
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Το ΠΑΣΟΚ μηνύει αγρότες!

ΣΕΛ.  34

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ