Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Απρίλη 2011 - αριθ. φύλλου: 10939

ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ κόντρα στην ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών

Επικίνδυνη η κυβέρνηση φέρνει ανείπωτη τραγωδία για το λαό, με τα νέα μέτρα που εξάγγειλε χτες, παρουσιάζοντας τους στόχους του «Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος», και αφορούν την περίοδο 2011 - 2015

  • ΚΚΕ: Καμιά ολιγωρία. Ο λαός να μην περιμένει τις λεπτομερειακές ανακοινώσεις. Λαϊκή αφύπνιση, οργάνωση, συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αυτός είναι ο δρόμος για να αποκρούσουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
  • ΠΑΜΕ: Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να σφυρηλατήσουν το δικό τους αγωνιστικό διάλογο, τη δική τους συνεργασία και κοινή δράση και να δώσουν μαζική αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, στην τρόικα, στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στο μεγάλο κεφάλαιο, στις πολυεθνικές.

ΣΕΛ.  6   -   9

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα και αύριο το Συνέδριο για τον Κώστα Βάρναλη

Αρχίζει σήμερα στην αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής στον Περισσό, το διήμερο Συνέδριο, αφιερωμένο στον Κώστα Βάρναλη με τον τίτλο: «Κ. Βάρναλης, φως που πάντα καίει», που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ. Θα απευθύνουν χαιρετισμό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης.


ΣΕΛ.  3

Στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»

Η πρόταση του ΚΚΕ και η λύση για το λαό απέναντι στην πτώχευση που τον οδηγούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - πλουτοκρατία.


Η λαϊκή απάντηση

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες τα βάρβαρα μέτρα για την περίοδο 2011 - 2015. Ιδιωτικοποιήσεις πρώην ΔΕΚΟ, αεροδρομίων, λιμανιών, γης, ακτών, κρατικών ακινήτων κλπ, για επενδύσεις αδιάθετων υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων και αντεργατικές, αναδιαρθρώσεις για πάμφθηνη εργατική δύναμη. Ιδανικές συνθήκες ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου για έξοδο του καπιταλισμού από την κρίση σε όφελός του και πτώχευση του λαού. Την περασμένη Τετάρτη το ΚΚΕ, με συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ, έδωσε την πρόταση διεξόδου από την κρίση σε όφελος του λαού, τονίζοντας ότι ο αγώνας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, δηλαδή για να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, πρέπει να στοχεύει να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία βασικοί κλάδοι παραγωγής -- π.χ. επεξεργασίας πρώτων υλών, μεταποίησης, παραγωγής μηχανημάτων, ενέργειας, οι μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες, το εμπόριο κλπ. Να κοινωνικοποιηθεί η γη, οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις στον αγροτικό τομέα. Να διαμορφωθούν κρατικές παραγωγικές μονάδες για την παραγωγή και επεξεργασία αγροτικών προϊόντων. Και δίπλα τους ο παραγωγικός συνεταιρισμός για τη μικρή αγροτική παραγωγή. Μόνο έτσι, με κεντρικό σχεδιασμό, θα αξιοποιούνται όλες οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας σε όφελος του λαού, θα εξαλειφθεί η ανεργία, θα παράγονται φτηνά και καλά αγροτικά προϊόντα με ικανοποιητικό εισόδημα για τους μικροπαραγωγούς, θα καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα σε Υγεία, Πρόνοια, Ασφάλιση, Παιδεία, Πολιτισμό, Αθλητισμό. Ολοι θα απολαμβάνουν ισότιμα αυτές τις υπηρεσίες. Αυτή τη διέξοδο καλεί το ΚΚΕ το λαό να επιβάλει.



ΠΑΜΕ
Στο Σύνταγμα την Πρωτομαγιά

ΣΕΛ.  13
ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕΠΕ
Ζούγκλα οι χώροι δουλειάς

ΣΕΛ.  16
Μετανάστες δούλευαν υπό την απειλή όπλων

ΣΕΛ.  20
Σε αδιέξοδο τα δημόσια νοσοκομεία

ΣΕΛ.  17
ΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ – ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τη διαχείριση απορριμμάτων

ΣΕΛ.  21
ΚΚΕ
Βολεύουν την κυβέρνηση οι ανώριμες αντιδράσεις

Την κυβέρνηση βολεύουν οι ανώριμες ή ανόητες ενέργειες κατά κυβερνητικών στελεχών, ανεξάρτητα ποιος τις κάνει και γιατί. Τα κόμματα και οι μηχανισμοί του συστήματος φοβούνται μόνο το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα που έχει στόχο την ανατροπή της εξουσίας τους και όχι το ξεφώνημα προσώπων.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ