Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9730

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Σε συγκέντρωση σήμερα στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία καλούν ΕΕΔΥΕ, ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΕΕΔΔΑ και πλήθος μαζικών φορέων και κινήσεων. Συλλαλητήριο την ίδια ώρα και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  3

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΕΕ - Ρωσία και ελληνική πλουτοκρατία

ΚΚΕ: Οι πανηγυρισμοί δεν πρέπει να παραπλανήσουν τα λαϊκά στρώματα. Ο αγωγός θα γίνει παράγοντας όξυνσης των ανταγωνισμών και όχι ειρήνης και σταθερότητας

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τα μεγάλα οφέλη από την κατασκευή του ενεργειακού αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη δεν πρέπει να παραπλανήσουν τα λαϊκά στρώματα. Οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι η ΕΕ, η Ρωσία και η πλουτοκρατία της Ελλάδας, οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, στην ενέργεια, στις μεταφορές, στις κατασκευές και στον τραπεζικό τομέα. Ο αγωγός θα λειτουργήσει όχι ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας αλλά όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπως και μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης, γεγονός που δημιουργεί νέους κινδύνους για την ειρήνη και τη σταθερότητα των συνόρων στην περιοχή. Γι' αυτό χρειάζεται να αναλάβουν την πρωτοβουλία οι λαοί των Βαλκανίων ενάντια στις πολυεθνικές, με τη δημιουργία ενός κοινού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου των λαών των Βαλκανίων. Η διέξοδος βρίσκεται στη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία, στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, στον αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας που θα αξιοποιεί την ενεργειακή υποδομή προς όφελος των λαϊκών αναγκών.


ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Αποφασισμένοι συνεχίζουν πολύμορφα

Ηταν και πάλι χιλιάδες και χιλιάδες σ' όλη τη χώρα. Παρά το όργιο τρομοκράτησής τους που προηγήθηκε, βγήκαν ξανά στο δρόμο για να δηλώσουν κατηγορηματικά ότι συνεχίζουν. Οτι απόφασή τους είναι: «Ο νόμος - πλαίσιο να μην εφαρμοστεί, δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή»! Κι ακόμα πιο καθαρά, το περιεχόμενο της αντίθεσής τους: «ΟΧΙ στην αμάθεια και τις καταρτίσεις, δεν είμαστε εργαλεία για τις επιχειρήσεις»! Για την επόμενη βδομάδα το συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων καλεί σε πολύμορφες αγωνιστικές εκδηλώσεις τη Δευτέρα και νέα συλλαλητήρια ανά πόλη την Πέμπτη 22 Μάρτη.


ΣΕΛ.  8   -   9


ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Την Κυριακή στο Κιλελέρ

Κάλεσμα μαζικής και δυναμικής συμμετοχής στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, την ερχόμενη Κυριακή 18 Μάρτη, στις 11 π.μ., στον τόπο της θυσίας των θεσσαλών κολίγων, απευθύνει με ανακοίνωσή της στους μικρομεσαίους αγρότες η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).


ΣΕΛ.  24
ΠΟΛΩΝΙΑ
Αντικομμουνιστικό «κυνήγι μαγισσών»

Στην Πολωνία, χώρα - μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπου ο αντικομμουνισμός είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος, τώρα με νόμο θα «ερευνηθούν» τα φρονήματα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.


ΣΕΛ.  17
ΕΒΕ
Αγώνας για τα ασφαλιστικά δικαιώματα

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό χαιρετίζει τη συμμετοχή των ΕΒΕ στις κινητοποιήσεις της 7ης του Μάρτη και τους καλεί να δυναμώσουν την πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


ΣΕΛ.  23
33ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ
Νομιμοποιούν τη νοθεία

Πριν ακόμα αρχίσουν χτες οι εργασίες του συνεδρίου, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» αρνήθηκαν να συζητήσουν στη διοίκηση το θέμα των αντιπροσώπων, νομιμοποιώντας έτσι το όργιο της νοθείας.


ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ