Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10797

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ
Κολαστήριο για τις λαϊκές ανάγκες η πολιτική της κυβέρνησης

MotionTeam

  • ΚΚΕ: Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί στο κολαστήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με την άνευ προηγουμένου στήριξη των μονοπωλίων.
  • «Μιζέρια» αποκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, προασπίζοντας την κυβερνητική πολιτική.

ΣΕΛ.  8  -  10

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ αντί για μέτρα προστασίας των ανέργων

Συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Επερώτησης της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων

  • Τα φορολογικά και άλλα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο για να κάνει κερδοφόρες επενδύσεις, την επιδότηση της εργοδοσίας για τις ασφαλιστικές εισφορές και τους μισθούς των ανέργων, με χρήματα των ίδιων των εργαζομένων, τις συνθήκες πολύ μεγαλύτερης κερδοφορίας, θα εφαρμόζει η κυβέρνηση σαν το «φάρμακο» για την ανεργία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.
  • Το ΚΚΕ διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους:
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους 1.120 ευρώ, για όσο διαρκεί η ανεργία και να υπολογίζεται ο χρόνος αυτός ως συντάξιμος.
  • Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
  • Δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των ανέργων.
  • Αναστολή πληρωμών των δανείων και απαγόρευση κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας μέχρι 150 τ.μ. για την τετραμελή οικογένεια, την περίοδο της ανεργίας και επιδότηση του ενοικίου.
  • Μείωση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό και στο σταθερό τηλέφωνο κατά 50% και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσής τους την περίοδο της ανεργίας.

ΣΕΛ.  6  -  7

Motion Team

Motion Team

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Μετερίζι διεκδίκησης της Παιδείας των λαϊκών αναγκών

«Στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" συμμετέχουν φοιτητές και σπουδαστές που πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες. Εχουμε λοιπόν κάθε δικαίωμα να ζητήσουμε την ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση" των νέων ανθρώπων, των λαϊκών οικογενειών». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας χτες βράδυ σε συγκέντρωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  3

Αξιος ο μισθός τους!

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 14/10 η ΓΣΕΕ όρισε απεργία σε 2 μήνες από σήμερα, στις 15/12. Δηλαδή ...καλά Χριστούγεννα! Η εργοδοτική ΓΣΕΕ στηρίζει την αντεργατική πολιτική και θέλει να εκτονώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις. Ταυτόχρονα προσπαθεί να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από την απραξία της, αλλά και μπροστά στις εκλογές να φτιάξει το «αγωνιστικό» της προφίλ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάλυψε πλήρως την κυβέρνηση. Για τον Γ. Παναγόπουλο όλοι φταίνε εκτός από την κυβέρνηση. Για την κατάντια των πρώην ΔΕΚΟ, οι διοικήσεις τους. Για τον ΟΤΕ, ο Βουρλούμης. Για τη ΔΕΗ και την ΕΑΒ, οι διοικήσεις τους που τις απαξιώνουν. Για τα ναυπηγεία, οι ξένοι που παίζουν παιχνίδια... Μιλιά για την κυβέρνηση που παρέδωσε τα ναυπηγεία στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Που παρέδωσαν τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, την ΟΑ, τα λιμάνια. «Ξέχασε» ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όχι μόνο στήριξε, αλλά συνεχίζει και σήμερα να στηρίζει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Οτι τα στελέχη της ήταν οι ντελάληδες της ιδιωτικοποίησης. Στο διά ταύτα κατέληξε να ζητήσει «εξαντλητικό διάλογο για τις ΔΕΚΟ» και «να υπάρξουν συλλογικές συμφωνίες»! Τι καλύτερο για την κυβέρνηση, η οποία ίσα - ίσα μέσω του «διαλόγου» επιδιώκει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα! Ο Γ. Παναγόπουλος υποστήριξε ότι στις περιπτώσεις που μια επιχείρηση κινδυνεύει να κλείσει τότε «να συμβάλουν και οι εργαζόμενοι», «να κάνουν κάποια παραχώρηση»!

Ετσι ήταν πάντα η εργατική αριστοκρατία...



ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Αξιώνουν νέα προνόμια και απειλούν

ΣΕΛ.  20
ΥΠΕΡΟΓΚΗ Η ΤΙΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Ενοχοι η κρατική φορολογία και τα μονοπώλια

ΣΕΛ.  25
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σκόπιμη διαστρέβλωση για να γλιτώσει την κριτική του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
Ολοι την Τρίτη στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις συκοφαντίες της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ και τους καλεί να πάρουν μέρος σε πλατιά σύσκεψη την Τρίτη 19 Οκτώβρη και ώρα 6 μμ, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης, 5β, 1ος όροφος, πίσω από την Μητρόπολη), με θέμα την οργάνωση της πάλης για το ξεσκέπασμα αυτής της άθλιας ψευτιάς, για την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  21
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Εκβιασμοί των πολυεθνικών χωρίς τέλος

ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ