Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10576

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Μπλόκα αγώνα σε όλη τη χώρα

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς με το στήσιμο νέων μπλόκων σε πολλές περιοχές της χώρας. Μεθαύριο, Δευτέρα, στήνεται το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας.


ΣΕΛ.  15

ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων

Αλέκα Παπαρήγα σε ραδιοφωνική συνέντευξη: Υπάρχει ανάγκη βαθιών αλλαγών, που θα τις φέρει ο λαός όταν το αποφασίσει. Αλλά τώρα τουλάχιστον να μη σηκώσει ο λαός τα βάρη της κρίσης. Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη

  • Λαιμητόμος για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα είναι το «Πρόγραμμα Σταθερότητας». Η επιλογή τους είναι να πληρώσει όλος ο λαός με άμεσους και κυρίως έμμεσους φόρους, να γίνει πιο φτηνή η εργατική δύναμη, να γίνει συγκεντροποίηση της δύναμης των επιχειρηματιών. Πράγμα που θα πλήξει τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους σε αυτούς, γενικότερα λαϊκά - εργατικά στρώματα και την αγροτιά. Τα μέσα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, η ΕΕ, για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι τα ίδια που προκάλεσαν την κρίση. Η ανάκαμψη στα κέρδη θα έρθει, αλλά οι εργαζόμενοι θα βγουν χίλιες φορές περισσότερο ζημιωμένοι.
  • Το ΚΚΕ θα συμβάλει, ώστε να υπάρχει λαϊκό μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων. Δημιουργία θέσεων εργασίας στην Παιδεία, στην Υγεία, σε μια σειρά τομείς όπου είναι διαπιστωμένες οι ελλείψεις. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, καθολική δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, κατάργηση έμμεσων φόρων. Η τελευταία απεργία στις 17 Δεκέμβρη έδειξε διάθεση δράσης και ριζοσπαστισμού και στις 10 Φλεβάρη η απεργία μπορεί να ανέβει ένα ή και πολλά σκαλοπάτια παραπάνω.

ΣΕΛ.  3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
«Οργώνονται» γιαπιά και εργοστάσια

Να δώσουν νέα ώθηση στην οργάνωση της δικής τους αντεπίθεσης καλούνται οι εργάτες και οι εργάτριες όλης της χώρας, δίνοντας βροντερή, ταξική απάντηση, με την απεργία στις 10 Φλεβάρη, στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Ηδη, οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, «οργώνουν» τους εργασιακούς χώρους. Σε αυτό το πλαίσιο, χτες, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά βρέθηκαν στο εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας «ΑΚΤΩΡ», στα έργα επέκτασης των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ.


ΣΕΛ.  9

Το διατροφικό ζήτημα

Η διατροφή των λαϊκών στρωμάτων είναι άρρηκτα δεμένη με την ύπαρξη εγχώριας αγροτικής παραγωγής, φτηνών και υγιεινών τροφίμων. Θα μπορούσε ο λαός να αγοράζει φτηνά και υγιεινά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα εγχώριας παραγωγής, αν τον τομέα τροφίμων δεν τον διαφέντευαν τα μονοπώλια, αλλά η ίδια η κοινωνία, ο ίδιος ο λαός. Οπου η μεγάλη παραγωγή και η γη θα ήταν κοινωνική ιδιοκτησία, δηλαδή λαϊκή περιουσία, και δίπλα της θα ήταν οργανωμένος ο παραγωγικός συνεταιρισμός. Οι νόμοι του κέρδους δεν εγγυώνται ποιοτικά και φτηνά αγροτικά προϊόντα για το λαό, ούτε για την υγεία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, γενικότερα. Η χώρα μας θα μπορούσε να έχει αυτάρκεια σε τρόφιμα και να μην εισάγει. Την είχε, άλλωστε, πριν ενταχθεί στην τότε ΕΟΚ, τώρα ΕΕ. Να, γιατί ο αγώνας της φτωχής αγροτιάς είναι πρωταρχικά αγώνας της εργατικής τάξης, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων.



ΑΪΤΗ
Οργή για την εγκατάλειψη

ΣΕΛ.  17
ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Κλιμακώνουν με νέα απεργία

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ