Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11506

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ
Στην τελική ευθεία ο νέος «μηχανισμός» εξαθλίωσης των εργατών

ΣΕΛ.  3
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η λαϊκή ευημερία και τα κέρδη των μονοπωλίων είναι ασυμβίβαστα

ΣΕΛ.  32

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ στον κυπριακό λαό η Ευρωπαϊκή Ενωση

ΚΚΕ: Ο κυπριακός λαός που είπε το περήφανο «όχι» στο σχέδιο Ανάν, μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, βαδίζοντας στο δρόμο της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της μη ένταξης σε καμία ιμπεριαλιστική συμμαχία όπως ο ΝΑΤΟικός «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη»

Η απόφαση του Γιούρογκρουπ, για το «κούρεμα» των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου, είναι κλιμάκωση της επίθεσης και αφορά στο σύνολο των δικαιωμάτων της κυπριακής εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Είναι αποτέλεσμα αφενός της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αφετέρου της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο των αγορών και των δρόμων της Ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εξελίξεις στην Κύπρο και γενικότερα αποκαλύπτουν ότι η ένταξή της στην ΕΕ δεν ήταν λύση σωτηρίας και λαϊκής ευημερίας, όπως προπαγανδίζονταν. Το ΚΚΕ στέκεται δίπλα στον κυπριακό λαό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του κατά των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλουν η ΕΕ - ΔΝΤ - αστικές κυβερνήσεις στους λαούς Ελλάδας και Κύπρου.


ΣΕΛ.  6   -   8

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Αγωνιστικό διήμερο αύριο και μεθαύριο

Αύριο και μεθαύριο το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διοργανώνει αγωνιστικό διήμερο δράσης στις σχολές, ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», ενάντια στη διάλυση των ΤΕΙ και την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, το νόμο - πλαίσιο και υπέρ του δικαιώματος στις δωρεάν σπουδές για κάθε σπουδαστή, για τη σίτιση και τη στέγαση.


ΣΕΛ.  15

ΚΚΕ
Απομονώστε το φασισμό

«Καλούμε κάθε νέο και νέα να καταδικάσει την προκλητική ενέργεια του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Γιώργου Κατίδη. Η ενέργεια αυτή προκαλεί ιδιαίτερα τους φίλους της ΑΕΚ που από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν εναντίον της. Ο ναζιστικός - φασιστικός χαιρετισμός είναι βουτηγμένος μέσα στο αίμα των λαών. Με αυτό το χαιρετισμό βασανίστηκε ο ελληνικός λαός από τη ναζιστική κατοχή. Τον υιοθέτησαν στην Ελλάδα οι ντόπιοι συνεργάτες των ναζί κατακτητών, οι χίτες και οι ταγματασφαλίτες, που διέπραξαν θηριωδίες ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό μας, πολιτικοί και φυσικοί απόγονοι των οποίων είναι οι χρυσαυγίτες. Το γεγονός ότι η πράξη του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ καταδικάστηκε και καταδικάζεται από το φίλαθλο κόσμο και από άλλους αθλητές δείχνει ότι τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές μπορούν και πρέπει να απομονωθούν και να αντιμετωπιστούν. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια δεν είναι μόνο ζήτημα της ΑΕΚ. Τα αυγά του φιδιού δε βρίσκονται μόνο μέσα σε μία ομάδα, ούτε μόνο σε ομάδες και συνδέσμους. Απομονώνουμε το φασισμό, ανατρέπουμε το σύστημα που τον γεννά!».



ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Νέο χτύπημα με συνενοχή ΠΑΣΚΕ - ΑΠ

ΣΕΛ.  13
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Αγωνιστικά κούλουμα

ΣΕΛ.  24
ΚΚΕ
Οργανωμένα ενάντια σε χαράτσια και μέτρα

ΣΕΛ.  10
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Παραδίδει «μαθήματα» - δηλητήριο

ΣΕΛ.  24
ΚΝΕ
Ανακοίνωση για το δόλωμα της «μαθητείας»

ΣΕΛ.  11
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Αύριο η παράσταση για το επίδομα ανεργίας

ΣΕΛ.  14
Σήμερα η παράσταση - αφιέρωμα στον Μπρεχτ

Σήμερα στις 8 μμ η μουσικοθεατρική παράσταση - αφιέρωμα στον Μπρεχτ «Το ρομάντζο της πεντάρας» στην αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ. Προσκλήσεις θα διατίθενται και στον Περισσό.


ΣΕΛ.  25
ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Να αποκρούσει ο λαός τον πόλεμο στη ζωή του

Η καπιταλιστική κρίση, που μαστίζει την Ευρωζώνη, σηματοδοτεί ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων και της κυβέρνησης Σαμαρά, με στόχο τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης στο κατώτερο επίπεδο, για την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία έχουν πολλά πια στοιχεία και αποδείξεις για να εμπιστευτούν τις θέσεις, τις προβλέψεις, την πρόταση συμμαχίας και διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ, για να αποκρούσουν τον πόλεμο στη ζωή και τα δικαιώματά τους.


ΣΕΛ.  10

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ