Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10026

ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Νέος «κύκλος» της επίθεσης κατά των λαών

Ενα νέο κύκλο στον ασίγαστο πόλεμο κατά των λαών «άνοιξαν» οι ηγέτες της ΕΕ, επιταχύνοντας τη στρατηγική επίθεση της Λισαβόνας. Χρειάζεται ισχυρή λαϊκή πάλη ανυπακοής και απειθαρχίας, αντίθεση στη λογική του «ευρωμονόδρομου», στο οικοδόμημα της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, τονίζει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και αντεπίθεση για τη λαϊκή προοπτική

Αρχισαν, χτες, στον Περισσό και συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της διήμερης Συνάντησης με θέμα «Η νέα Ευρωσυνθήκη, οι εξελίξεις στην ΕΕ και οι αγώνες του λαϊκού κινήματος», την οποία φιλοξενεί το ΚΚΕ, με τη συμμετοχή 25 κομμάτων

Την ανάγκη ανταλλαγής σκέψεων για μορφές που μπορεί να παίρνει η συνεργασία, σε ζητήματα για τα οποία οι διάφορες πρωτοβουλίες και κοινές ανακοινώσεις των κομμάτων έχουν διαμορφώσει ένα λίγο - πολύ κοινό έδαφος, πάντα στη βάση της ισοτιμίας, του αμοιβαίου σεβασμού και της αυτοτέλειας των κομμάτων, ανέφερε στην ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην έναρξη των εργασιών της Συνάντησης. Αλλωστε, οι περιφερειακές και πολυμερείς πρωτοβουλίες Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων πολλαπλασιάστηκαν μετά τις ευρωεκλογές και διαμορφώνεται μια βάση που επιτρέπει μια πιο συγκεκριμένη συζήτηση για την προοπτική μιας δομημένης συνεργασίας μας ενόψει και των ευρωεκλογών του 2009. Είναι φανερό ότι δε φθάνει η αντίσταση και η καταδίκη των αντιλαϊκών επιλογών της ΕΕ. Τίθεται ζήτημα συνολικής στάσης απέναντι στην ΕΕ, προγραμματισμένης πανευρωπαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης, με ορίζοντα και προοπτική.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στη δράση για την απεργία στις 19 του Μάρτη

Με πολύμορφες κινητοποιήσεις, όπως η χτεσινή κατάληψη του Ταμείου των εργαζομένων στο Φάρμακο (φωτ.), οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν τη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 19 του Μάρτη και των συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.


ΣΕΛ.  16   -   17

Αθλιότητες ενημέρωσης

Χτες, όπως άλλωστε συνηθίζεται όλο τον τελευταίο καιρό, όλα τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια δε βρήκαν λέξη να πουν για τη Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες της ΕΕ, που φιλοξενεί το ΚΚΕ. Υπάρχει καλύτερη ομολογία για τη «δημοκρατία» τους; Αθλια ενημέρωση, αλλά πλανώνται πλάνην οικτράν. Μήπως νομίζουν πως η αποσιώπησή τους θα κάνει το λαό να πιστέψει πως το ΚΚΕ και η δράση του είναι ανύπαρκτα; Με την επιχείρηση αποσιώπησης, ουσιαστικά δηλώνουν απερίφραστα πως όχι μόνο ανησυχούν αλλά πλέον φοβούνται μην τυχόν και γνωρίσει ο λαός το λόγο και την πολύμορφη δράση του Κόμματος. Φοβούνται, γιατί οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται στην εντελώς αντίθετη όχθη από τα λαϊκά συμφέροντα. Φοβούνται, γιατί ενώ μαγειρεύουν την «πολιτική τους σούπα», το ΚΚΕ τούς τη χαλάει. Φοβούνται, γιατί όταν αποπροσανατολίζουν, το ΚΚΕ δίνει στόχο και προσανατολισμό. Φοβούνται γιατί δεν μπορούν, να στριμώξουν το κόμμα της εργατικής τάξης στα μέτρα τους. Ξέρουν καλά πως κι αυτές οι προσπάθειες της αποσιώπησης είναι μάταιες. Ενενήντα χρόνια τώρα το ΚΚΕ είναι βαθιά ριζωμένο στο λαό. Ούτε κόβεται ούτε ξεριζώνεται. Το μόνο που απέμεινε στα τσιράκια του κεφαλαίου, είναι να ομολογούν έστω και έτσι το φόβο τους...



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επίκαιρη Ερώτηση για τις «Γερμανικές Επανορθώσεις»

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, με θέμα τις «Γερμανικές Επανορθώσεις», κατέθεσε στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ