Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Μάρτη 2003 - αριθ. φύλλου: 8523

ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας

Η Κρήτη βρίσκεται στο πόδι για την αυριανή κινητοποίηση περικύκλωσης της βάσης της Σούδας. Από όλους τους νομούς της νήσου θα κατευθυνθούν στα Χανιά για να βροντοφωνάξουν για το άμεσο κλείσιμο της βάσης του ολέθρου!


Σήμερα στις 12 μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και πορεία στη Βουλή και στην αμερικάνικη πρεσβεία

Με προσυγκεντρώσεις στις 11 π.μ. από την Ομόνοια, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, το Μουσείο και τον «Μπακάκο», ο λαός της Αθήνας, θα κατευθυνθεί στα Προπύλαια, όπου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει μεγάλο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία. Η ΕΕΔΥΕ και η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία να κλιμακώσουν τη δράση τους και να απαιτήσουν:

  • ΟΧΙ στον πόλεμο κατά του Ιράκ, με ή χωρίς απόφαση του ΟΗΕ.
  • Να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο, να κλείσει η βάση της Σούδας, να γυρίσουν οι φρεγάτες από τον Περσικό, να μη δοθεί καμιά διευκόλυνση στη μηχανή του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
  • ΟΧΙ στη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και τον Ευρωστρατό, που συγκροτούν οι ευρωιμπεριαλιστές στο όνομα των αντιθέσεών τους με άλλα κέντρα.

ΣΕΛ.  3   -   11

Περικύκλωσαν το Πεντάγωνο

Η χτεσινή περικύκλωση του Πεντάγωνου έγινε με αφορμή τη συνάντηση των υπουργών Αμυνας της Ευρώπης στη Βουλιαγμένη, που στόχο είχε τη δημιουργία του νέου ιμπεριαλιστικού στρατού, του Ευρωστρατού


ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Διαμαρτυρία την Τρίτη στο υπουργείο Εμπορίου

Την έντονη αντίδρασή του για το κύμα ακρίβειας που πλήττει τους εργαζόμενους, εκφράζει το Συντονιστικό Σωματείων της Αθήνας και καλεί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εμπορίου, την Τρίτη στις 18 Μάρτη, στις 10 το πρωί.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρχίζει η ΑντιΝΑΤΟική Σύνοδος

Ξεκινά σήμερα η διήμερη λαϊκή αντιπολεμική ΑντιΝΑΤΟική Σύνοδος, στο Πανεπιστήμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, που οργανώνει η ΕΔΥΕΘ, το ΠΑΜΕ, το Βαλκανικό ΑντιΝΑΤΟικό Κέντρο, με τη συμμετοχή δεκάδων κομμάτων και οργανώσεων από τις χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης.


ΣΕΛ.  10
ΠΟΔΝ
Σημαντικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 16ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), που πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα της Κούβας, από τις 4 έως τις 7 Μάρτη και πήρε σημαντικές πολιτικές αποφάσεις


ΣΕΛ.  19
KKE
Αγώνας για φιλολαϊκή διέξοδο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις οικονομικές εξελίξεις


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ