Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017 - αριθ. φύλλου: 12655

ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Σχέδια και αντιθέσεις για τα ανοιχτά μέτωπα από τη Ρωσία έως τη Μεσόγειο

Ξεκινάνε σήμερα στις Βρυξέλλες οι διήμερες εργασίες


ΣΕΛ.  7
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ
Δυναμώνει η προσπάθεια για να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και πολλές ακόμα πόλεις


ΣΕΛ.  17

Σχεδιάζουν τα μνημόνια της «επόμενης μέρας»...

Μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου περιλαμβάνει το πακέτο για το κλείσιμο της «αξιολόγησης»

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι συνεννοήσεις και τα παζάρια κυβέρνησης - κουαρτέτου, με τις διεργασίες να επικεντρώνονται πλέον στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία θα εφαρμόζονται σε πλήρη «ανάπτυξη» μετά το 2018.

Το υπό διαπραγμάτευση πακέτο για το κλείσιμο της «αξιολόγησης» αφορά μέτρα ύψους πάνω από 3,6 δισ. ευρώ. Περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, την ενίσχυση της φοροληστείας του λαού, με παραπέρα συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου και νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης τα Εργασιακά, με έμφαση στις αλλαγές προς το χειρότερο στη νομοθεσία για τις ομαδικές απολύσεις.


ΣΕΛ.  3

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αντιλαϊκή κλιμάκωση «βρέξει - χιονίσει»

«Η συνολική κατάσταση εξακολουθεί να τείνει σε δυσμενέστερες εξελίξεις», τονίζει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις «Χειμερινές προβλέψεις» του 2017, δίνοντας το στίγμα της αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη και τα κράτη - μέλη τους.

Πράγματι, η αναιμική ανάκαμψη, σε συνδυασμό με διάφορους αστάθμητους παράγοντες στην παγκόσμια οικονομία, προκαλεί προβληματισμό στα αστικά επιτελεία, παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν προβλέπει στην έκθεσή της ότι για πρώτη φορά από το 2008, όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ θα καταγράψουν αυξητικούς ρυθμούς στο ΑΕΠ τους.

Ωστόσο, αν υπάρχει κάτι για το οποίο οι συντάκτες της έκθεσης δεν έχουν ίχνος αβεβαιότητας και αμφιβολίας, αυτό είναι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Αυτή θεωρείται δεδομένη και αναγκαία, από τη σκοπιά του κεφαλαίου, προκειμένου «στους αβέβαιους καιρούς, να παραμείνουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες ανταγωνιστικές και ικανές να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες», όπως δήλωσε τις προάλλες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι γι' αυτόν το σκοπό «απαιτείται συνεχής προσπάθεια για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

(Συνέχεια στη σελίδα 3)


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες

Μαζική η συμμετοχή εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων - Εκφραση της αναγκαίας κοινής πάλης ενάντια στον κοινό αντίπαλο

«Μπλόκο» στην πολιτική, που τους εξαθλιώνει προς όφελος των μονοπωλίων και των μεγαλοαγροτών, έστησαν χτες οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, με το πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργάνωσε στην Αθήνα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Πήραν μέρος αγρότες από 35 μπλόκα, 120 Αγροτικοί Σύλλογοι και 11 Ομοσπονδίες, από όλη τη χώρα. Τους αγρότες υποδέχτηκαν σωματεία εργαζομένων, μαζικοί φορείς και Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής.

Στην κινητοποίηση, συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σε συνελεύσεις, που οργανώνουν αύριο, οι αγρότες θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.


ΣΕΛ.  10,    15


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενισχύεται η αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ

ΣΕΛ.  5
ΠΑΜΕ
Μήνυμα για συντονισμό της πάλης σε συνδικάτα της Τουρκίας

ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ