Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10825

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το αποτέλεσμα του β' γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών

Συντελούνται θετικές διεργασίες στις συνειδήσεις πλατιών δυνάμεων της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, παρά το γεγονός ότι αυτές δεν έχουν λάβει ακόμα βαθιά ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά. Το ΚΚΕ συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωσή τους, είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στο καθήκον και να συμβάλει, ώστε αυτές να αποκρυσταλλωθούν σε λαϊκή χειραφέτηση, ταξική συνειδητοποίηση και πλατιά συμμετοχή στο οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, στην πάλη για φιλολαϊκή διέξοδο.


ΣΕΛ.  3

ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ απαιτούν απολύσεις στο Δημόσιο, κόψιμο κοινωνικών δαπανών

ΚΚΕ: Πανεργατικό παλλαϊκό μέτωπο κατά του μνημονίου διαρκείας που φέρνουν μαζί κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία και αντεπίθεση για να γίνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις κοινωνική λαϊκή περιουσία με λαϊκή εξουσία.

Την ώρα που κυβέρνηση - τρόικα συνεργάζονται για τη δραστική συρρίκνωση των εξόδων του προϋπολογισμού χτυπώντας ανεπανόρθωτα το λαό, οι μεγαλοεπιχειρηματίες ως προνομιακοί πελάτες του κράτους που διογκώνουν το δημόσιο χρέος, προκαλούν. Αξιώνουν απολύσεις στο Δημόσιο, στο όνομα των εργαζομένων που αυτοί απέλυσαν και τους αρπάζουν ακόμα και το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Απαιτούν το κόψιμο και των ελάχιστων κρατικών κοινωνικών δαπανών, προκειμένου να αυξηθεί η χρηματοδότησή τους από το κράτος και οι φοροαπαλλαγές τους. Απαιτούν κλείσιμο των πρώην ΔΕΚΟ, για να διασφαλίσουν νέα πεδία κερδοφορίας τους. Οι εργαζόμενοι, ο λαός πρέπει να απαντήσουν στην πλουτοκρατία και στα κόμματά της: Φτάνουν τα δεινά από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και τη νόμιμη ληστεία τους.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΜΕΤΡΟ

37η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Σήμερα η αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, να πορευτούν προς την αμερικάνικη πρεσβεία συμμετέχοντας στο μεγάλο κοινό λαϊκό αγωνιστικό μπλοκ στο οποίο θα κυματίζουν οι σημαίες του ΠΑΜΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, οι σημαίες της ελπίδας, της αντεπίθεσης, της προοπτικής.


ΣΕΛ.  15  -  17

Σπάζουν πλάτες λαών

Ξεσπάθωσε τάχα ο πρωθυπουργός κατά της Α. Μέρκελ και βρήκαν χθες τα αστικά ΜΜΕ θέμα για αποπροσανατολισμό του λαού. Θυμίζει λίγο το ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι, αλλά η ευρωενωσιακή και διεθνής πραγματικότητα, λόγω κρίσης σφίγγει τη θηλιά στους λαούς. Ο πρωθυπουργός φόρεσε τη λεοντή της «επίθεσης» στη Μέρκελ (το έχει ξανακάνει πιο ήπια και μετά συμφώνησε μαζί της), αλλά μετά τη συνάντησή του με τον Ν. Σαρκοζί. Εκφράζονται αντιθέσεις για την υπόθεση επιμήκυνσης αποπληρωμής των χρεών, μείωσης των ελλειμμάτων, όχι μόνο ανάμεσα στις υποδεέστερες και τις ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες της ΕΕ, αλλά και μεταξύ των ισχυρών. Η κρίση αναδιατάσσει συμμαχίες, μπορεί να δημιουργεί αλλαγές στην πυραμίδα, μετά το ξεπέρασμά της. Γι' αυτό οι ανταγωνισμοί για τη διαχείρισή της είναι οξύτατοι αφού διακυβεύονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων κάθε κράτους - μέλους. Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ουσιαστικά συναποφάσισαν ελεγχόμενη απαξίωση κεφαλαίου, για ξεπέρασμα της κρίσης. Ποιος θα το πληρώσει περισσότερο; Σ' αυτό «τρώγονται». Κάθε μια καπιταλιστική οικονομία θέλει να βγει περισσότερο αλώβητη, πληρώνοντας τα πάντα οι λαοί. Τώρα, οργάνωση, αντίσταση, αντεπίθεση.



ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ
ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ η ελληνική κυβέρνηση

ΝΑΤΟικότερος του ΝΑΤΟ εμφανίστηκε χτες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής ο υπουργός Αμυνας στην ενημέρωση για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της λυκοσυμμαχίας στη Λισαβόνα, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς επειδή κάτι τέτοιο εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον της χώρας.


ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κλείνουν τα νοσοκομεία για άπορους και ανασφάλιστους

ΣΕΛ.  8
ΛΑΡΙΣΑ
Μήνυμα ταξικής ενότητας από Ελληνες και Παλαιστίνιους εργάτες

ΣΕΛ.  19
ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Διαχρονικές οι ευθύνες των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ