Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Ιούνη 2012 - αριθ. φύλλου: 11282

Ούτε κεντροδεξιά ούτε κεντροαριστερά Ισχυρό ΚΚΕ για να πάμε μπροστά

Λαϊκή κυριαρχία, πολιτική υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, κατοχύρωσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και εργατική λαϊκή εξουσία είναι απολύτως συνυφασμένα

Motion Team

  • Εμπρός για ισχυρό ΚΚΕ στην Βουλή και στο λαό. Για να χαλάσουμε τα σχέδια των βιομηχάνων, των εκμεταλλευτών και των κομμάτων τους, που θέλουν να αποδυναμώσουν ακόμα και να απαλλαγούν από το ΚΚΕ, που τους έχει γίνει βραχνάς. Ισχυρό ΚΚΕ για πιο ισχυρό ταξικό κίνημα, στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, για να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να νικήσει ο λαός.Αυτοί που προσκυνάνε την ΕΕ και το κεφάλαιο δεν μπορούν, δεν θέλουν να βγάλουν το λαό από την κρίση. Αυτοί θα σώσουν τα μονοπώλια και την ΕΕ.
  • Οι υποχωρήσεις που ζητάνε από το ΚΚΕ αφορούν το σήμερα, τους μισθούς, τις συντάξεις, την φροντίδα παιδιών, την ελπίδα του λαού να ματαιώσει τα χειρότερα, να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης. Το πρόγραμμά μας ξεκινάει από τα άμεσα και οξυμένα προβλήματα, όμως ολοκληρώνεται, και κανείς δεν πρόκειται να μας πείσει για το αντίθετο, για την ιστορική αναγκαιότητα της πάλης για την εργατική λαϊκή εξουσία.

ΣΕΛ.  7  -  9

Η Αλ. Παπαρήγα στη ΝΕΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» και στους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη, σήμερα Παρασκευή, στις 8 το πρωί.


Ωμός εκβιασμός

Δυο μέρες πριν την Κυριακή των εκλογών, οι αστοί χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να εκβιάσουν ωμά την ψήφο του λαού και να ισχυροποιήσουν το νέο δικομματισμό - διπολισμό, κατευθύνοντας την ψήφο του. Πρέπει, λένε, οπωσδήποτε να υπερψηφιστεί η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιδιώκουν να τον χειραγωγήσουν, να τον υποτάξουν στην πολιτική εξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, άρα στην ολοένα εντεινόμενη βαρβαρότητα. Ετσι, χτες το απόγευμα, η τηλεόραση του ΣΚΑΪ παρουσίασε μια δική της εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος! (ο ΣΚΑΪ έβγαλε αποτέλεσμα πριν την κάλπη με κατασκευασμένα στοιχεία), με γράφημα ανάλογο των δημοσκοπήσεων, που έδινε στο 25% τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, στο 13,5% το ΠΑΣΟΚ και σε ποσοστό 4,5% - 7% όλα τα άλλα κόμματα που είχαν μπει στη Βουλή στις εκλογές της 6ης Μάη. Αν αυτό δεν είναι ωμή παρέμβαση, για να κατευθύνει την ψήφο του λαού και για να διαμορφώσει αποτέλεσμα, υπέρ της κεντροδεξιάς με τη ΝΔ ή της κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε τι είναι; Αλλωστε, με βάση την εκτίμηση - προτροπή για ψήφο του ΣΚΑΪ, ή το ένα πρέπει να γίνει ή το άλλο, συμπιέζοντας τα άλλα κόμματα, όπως είπε και ο παρουσιαστής κ. Ευαγγελάτος. Αθλια η αστική δημοσιογραφία, άθλια η αστική ενημέρωση. Ο λαός να απεγκλωβιστεί από τις λογικές και τις επιρροές αυτών που τον θέλουν σκλάβο των αφεντικών. Τώρα στην κάλπη ψήφο στο ΚΚΕ. Ισχυρό ΚΚΕ για να πάμε μπροστά.


Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο, 16 Ιούνη.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ