Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10450

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πανστρατιά ενάντια στην επιχειρηματική επέλαση στην Υγεία

Το ταξικό εργατικό κίνημα στην πράξη θα εμποδίσει και δε θα επιτρέψει η «νέα γρίπη» να γίνει αφορμή για την παραπέρα επέλαση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων.


ΣΕΛ.  3
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Κάθαρση μπορεί να κάνει μόνο ο λαός

Ο λαός ας μην ασχολείται με όσα λένε κατά καιρούς οι πρωταγωνιστές της συγκάλυψης, του αποπροσανατολισμού και των αντιλαϊκών μέτρων. Κάθαρση μπορεί να κάνει μόνο ο λαός κοινωνικοποιώντας τα μονοπώλια.


ΣΕΛ.  8

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, εκδήλωση με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα

  • Απέναντι στην επιχείρηση της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών να παραχαράξουν την Ιστορία και να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό - ναζισμό, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ καταρτίζουν πλούσιο πρόγραμμα δράσης.
  • Πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων προγραμματίζονται με αφορμή την 23η Αυγούστου, η οποία καθιερώθηκε από την ΕΕ ως μέρα «μνήμης» για τα «θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων». Το σχετικό αντικομμουνιστικό ψήφισμα στήριξαν Συντηρητικοί, Σοσιαλιστές και Πράσινοι τον περασμένο Απρίλη.
  • Με τον αντικομμουνισμό, τα ψέματα, την παραχάραξη της Ιστορίας θέλουν να χτυπήσουν την αμφισβήτηση του εκμεταλλευτικού τους συστήματος, την προοπτική του σοσιαλισμού, που είναι η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
  • Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι ο δρόμος του αγώνα, της αντεπίθεσης, της σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με αντιμονοπωλιακή - αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση, με ισχυρό ΚΚΕ χαράζουμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, για τη λαϊκή εξουσία.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα της θυσίας

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με δοσμένη την αποφασιστικότητα να δυναμώσουν οι αγώνες για την εκπλήρωση των ιδανικών για τα οποία θυσιάστηκαν οι εκατοντάδες πατριώτες στις 17 του Αυγούστου 1944 ξεκίνησαν, χτες, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα θύματα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.


ΣΕΛ.  6  -  7

Συγχωροχάρτι;

Αδιάψευστος μάρτυρας για να αποδειχτούν οι πολύ στενές σχέσεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με το μεγάλο κεφάλαιο είναι η πολιτική τους. Ακόμα περισσότερο τώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει την καπιταλιστική κρίση στους μόνους αθώους, τους εργαζόμενους, και το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά στηρίζει αυτές τις αντιλαϊκές επιλογές και το μόνο που ψελλίζει είναι ότι το δικό του «σχέδιο» για την ίδια πολιτική θα είναι πιο αποτελεσματικό. Μια απ' όλες τις ιστορίες διαπλοκής αυτών των κομμάτων με τις πολυεθνικές επιχειρήσεις είναι και το σκάνδαλο «ΖΗΜΕΝΣ», που αποκαλύφθηκε ουσιαστικά από τον εσωτερικό ανταγωνισμό των μονοπωλίων. Κι αφού όλα αυτά είναι τόσο ολοφάνερα, η κυβέρνηση επιχειρεί με τη συνενοχή του ΠΑΣΟΚ να επιβάλει σε όλα τα κόμματα την υποχρεωτική αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση. Δηλαδή, επιχειρεί από τη μια να πάρει συγχωροχάρτι για την πολιτική της που έχει την πηγή της στη διαπλοκή και από την άλλη να μετατρέψει και τα άλλα κόμματα κρατικοδίαιτα και ελεγχόμενα από τα μονοπώλια. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος να τους γυρίσει ο λαός οριστικά την πλάτη.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επίδειξη στοχοπροσήλωσης στην αντιλαϊκή πολιτική

ΣΕΛ.  9
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ «WIND»
Υπόθεση όλων των εργαζομένων η ανάκλησή τους

ΣΕΛ.  14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αντιδραστικό νομοσχέδιο προωθεί η κυβέρνηση

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ