Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9552

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκτακτη Συνάντηση Κομμουνιστικών - Εργατικών Κομμάτων 19 - 20 Αυγούστου στην Αθήνα

Στις 19 και 20 Αυγούστου 2006, το ΚΚΕ θα φιλοξενήσει στην Αθήνα έκτακτη Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των χωρών της Ανατολικής και Νότιας Μεσογείου, του Κόλπου και της Ερυθράς Θάλασσας, με διεθνή εκπροσώπηση και από άλλες περιοχές του κόσμου, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.


ΣΕΛ.  5

Συνεχίζεται ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ κατά του λιβανέζικου λαού

Το Συμβούλιο Ασφαλείας τελικά ψήφισε ομόφωνα την Απόφαση 1701, που καλεί για κατάπαυση του πυρός, χωρίς να την υπαγάγει στο Αρθρο 7 της χάρτας του Οργανισμού, πράγμα που σημαίνει ότι δε θα την επιβάλει. Ως αιτία του πολέμου εκτιμά την επίθεση της «Χεζμπολάχ» τη 12η Ιούλη 2006, αθωώνοντας το Ισραήλ για τα εγκλήματα που διαπράττει. Καλεί να συσταθεί μια νέα και άλλου τύπου «ειρηνευτική δύναμη» του ΟΗΕ, αυξημένη σε αριθμούς, δύναμη πυρός και δυνατότητα εμπλοκής, δηλαδή μια δύναμη που ουσιαστικά θα παίζει ρόλο κατοχικού στρατεύματος και θα αναλάβει να επιβλέψει την προσπάθεια αφοπλισμού της «Χεζμπολάχ», αλλά όχι χωρίς τη συναίνεση της κυβέρνησης του Λιβάνου.

Η Απόφαση καλώντας για την άμεση κατάπαυση του πυρός εύχεται να γίνει, το νωρίτερο δυνατόν, απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων και να σταλεί η μεγάλη πολυεθνική στρατιωτική δύναμη. Το ότι η Απόφαση είναι υπέρ του Ισραήλ επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Μπους για τη βοήθειά του, ώστε να ληφθούν υπόψη τα ισραηλινά συμφέροντα στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Την ίδια ώρα η επίθεση του στρατού του Ισραήλ στο Λίβανο όχι μόνο δε σταμάτησε, αλλά μπήκε σε νέα φάση με μεγαλύτερη ένταση.


ΣΕΛ.  2   -   4

Associated Press

Associated Press

ΚΟΥΒΑ
Μεγαλώνει η ασπίδα αλληλεγγύης απ' όλο τον κόσμο

Ο «Ρ» φιλοξενεί συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του «902» ο Ερμες Ερέρα Ερνάντες, πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, για τα σχέδια που απεργάζονται οι ΗΠΑ για την ανατροπή του σοσιαλιστικού καθεστώτος, αλλά και την ετοιμότητα του κουβανικού λαού να υπερασπίσει την πατρίδα του με κάθε μέσο και από κάθε ενδεχόμενο. Επίσης, ένα μεγάλο όπλο και ασπίδα προστασίας της Κούβας, η διεθνής αλληλεγγύη, μέρα με τη μέρα μεγαλώνει ραγδαία, όπως δείχνουν οι πάνω από 7.000 υπογραφές καλλιτεχνών, διανοουμένων, ανθρώπων της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, απ' όλο τον κόσμο και από την Ελλάδα, όπως και οι δηλώσεις καταδίκης των ΗΠΑ.


ΣΕΛ.  7   -   11


ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ ΚΚ
Οι μάρτυρες της αντίστασης

Ανακοίνωση του Λιβανέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος που τιμά επτά στελέχη του που έπεσαν σαν ήρωες στην αντίσταση κατά του Ισραήλ, εκπληρώνοντας το πατριωτικό και κομματικό τους καθήκον.


ΣΕΛ.  6
ΜΚΟ
Εταιρείες φιλανθρωπίας

Σήμερα οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) - ή Μη Κερδοσκοπικές, όπως αποκαλούνται, συχνά, στις ΗΠΑ - έχουν επαγγελματικοποιηθεί για τα καλά, απλώνοντας χέρι σε κάθε περιοχή του πλανήτη. Οι Μεγάλες Διεθνείς ΜΚΟ δρούν πλέον ως τεράστιες πολυεθνικές.


ΣΕΛ.  24   -   25
ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑ
Ο εργάτης δε λυγά...

Ενα οδοιπορικό του «Ρ» στο εργοστάσιο - θρύλος για την απεργία του 1977, λίγες μόλις μέρες πριν από την κινητοποίηση των εργαζομένων στις εργολαβίες, στις 17 Αυγούστου.


ΣΕΛ.  15  -  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ