Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11307

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Νέο βήμα για την οργάνωση ενάντια σε όσους αλυσοδένουν το λαό

ΣΕΛ.  11
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Επιστρατεύονται λυτοί και δεμένοι για να σπάσουν την απεργία

ΣΕΛ.  16  -  17

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ συνδέεται με το πολιτικό πλαίσιο των αγώνων

Την πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, παρουσίασε χτες η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου

MotionTeam

  • Η κατάργηση του μνημονίου έχει πάει στις καλένδες, έγινε αναδιαπραγμάτευση και από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αναδιαπραγμάτευση έχει γίνει τώρα επιμήκυνση. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Και μόνο τα μέτρα που τρέχουν τώρα να εφαρμοστούν, ακόμα κι αν μετά από δύο χρόνια υπάρχει ένα μαλάκωμα που αφορά την ακραία φτώχεια, δεν πρόκειται να ανατρέψει και την επιδείνωση και τη διεύρυνση της ακραίας φτώχειας.
  • Το σχέδιο νόμου αφορά μνημόνια, 1 και 2, τις δανειακές συμβάσεις, το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής 2012 - 2015 και τους εφαρμοστικούς νόμους. Πρέπει να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση στη Βουλή για να ξέρει ο λαός τι ισχύει, τι δεν ισχύει. Εφόσον αυτά καταψηφιστούν θα φέρουμε και ξεχωριστά άρθρα των μνημονίων που αναφέρονται σε συγκεκριμένα ζητήματα, συλλογικές συμβάσεις, μετενέργεια κ.λπ.

ΣΕΛ.  6  -  9

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ KO AΤΤΙΚΗΣ TOY KKE
Ελληνες και μετανάστες στον αγώνα κατά της ταξικής αδικίας

Με μεγάλη επιτυχία, μεγάλη προσέλευση κόσμου, πολιτικά συμπεράσματα για την αδήριτη ανάγκη τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συμπορευθούν με το ΚΚΕ, έγινε χθες βράδυ στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια, η πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση για Ελληνες και ξένους εργαζόμενους που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του Κόμματος.


ΣΕΛ.  11

Να δώσει τώρα λύση

Με αφορμή την απεργία στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών οργιάζει η άτιμη προπαγάνδα ότι οι αγώνες κλείνουν τα εργοστάσια. Και καμώνονται πως νοιάζονται για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Μεγάλα ψέματα. Ξέρουν καλά ποιος κλείνει τα εργοστάσια. Είναι ο ανελέητος ανταγωνισμός του κεφαλαίου στο συνεχές κυνήγι για εξασφάλιση και αύξηση των κερδών. Και αυτόν τον ανταγωνισμό ευαγγελίζονται οι κυβερνήσεις των κομμάτων του κεφαλαίου, οι ίδιοι οι επιχειρηματίες και από κοντά οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είναι αυτός ο ανταγωνισμός όμως που άσχετα από τις ανάγκες παραγωγής προϊόντων ζητάει συνεχώς ολοένα μεγαλύτερο τσάκισμα μισθών, δικαιωμάτων και απολύσεις και στην πιο προχωρημένη μορφή τελικά με λουκέτο όταν αυτό συμφέρει τον εργοδότη. Η κρίση που καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις, έτσι, οι καπιταλιστές τσακίζουν τους εργάτες με απολύσεις και μείωση μισθών, αλλά κάποιοι δε γλιτώνουν από την καταστροφική δύναμη της κρίσης και κλείνουν τα εργοστάσια. Με σημαία την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της αντιμετώπισης της κρίσης σε όφελος των επιχειρηματιών, εννιά μήνες τώρα οι κυβερνήσεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να πείσουν τους χαλυβουργούς, να σκύψουν το κεφάλι και να σπάσουν την απεργία υποκύπτοντας στις αξιώσεις του Μάνεση. Η κυβέρνηση ξέρει ότι ο Μάνεσης έχει ήδη κερδίσει πολλά από αυτή την πολιτική και δεν μπορεί πλέον να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στους 380 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους από τη στείρα εργοδοτική αδιαλλαξία. Πρέπει να δώσει λύση τώρα και να σταματήσει να κάνει τον παρατηρητή των εξελίξεων και τον τύπου «Πόντιος Πιλάτος» διαπραγματευτή. Οι χαλυβουργοί δε θέλουν άλλα λόγια συμπαράστασης από την κυβέρνηση αλλά πράξεις που είναι σίγουρο ότι μπορεί να κάνει και όχι να κάθεται σε ρόλο αφ' υψηλού θεατή.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
3ο Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

ΣΕΛ.  19
ΕΒΕ
Απαίτησαν πλήρη ασφάλιση για όλους

ΣΕΛ.  20
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΤΟΥ
Συνελεύσεις για Υγεία - Φοροληστεία

ΣΕΛ.  13
ΠΑΜΕ
Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

ΣΕΛ.  12
ΔΑΣ - ΟΙΥΕ
Οργάνωση και αγώνας για ΣΣΕ

ΣΕΛ.  14
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Για τα προβλήματα των τυφλών

Είμαστε υποχρεωμένοι και θα το κάνουμε, να φέρουμε στη Βουλή συγκεκριμένες και άμεσες προτάσεις καταρχήν για τα επείγοντα και οξυμένα οικονομικά προβλήματα των τυφλών και γενικότερα των ανάπηρων, που έχουν υποστεί όλες τις περικοπές όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι χωρίς να παίρνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα της κατάστασής τους.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ