Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9828

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «LAVIFARM»
Οι εργαζόμενοι να κόψουν τη φόρα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Να μη χαθεί στην κάλπη η λαϊκή δυσαρέσκεια και να μην κατευθυνθούν οι εργατικές ψήφοι στα κόμματα που εκφράζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, αλλά στο ΚΚΕ, ώστε το εργατικό κίνημα να αποκτήσει μεγαλύτερη ικανότητα να αντιδράσει στα μέτρα που έρχονται και θα πλήξουν κυρίως τις γυναίκες και τη νέα γενιά. Διήμερη περιοδεία πραγματοποίησε, επίσης, το περασμένο Σαββατοκύριακο η Αλέκα Παπαρήγα σε Πρέβεζα - Κέρκυρα.


ΣΕΛ.  3,    6  -  7

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ο θάνατος των δύο εργατών
  • Να τιμωρήσει ο λαός την πολιτική των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ που μετατρέπουν τη ζωή των εργαζομένων σε αναλώσιμο καύσιμο υλικό για τα υπερκέρδη του κεφαλαίου, με τον αγώνα και την ψήφο του στο ΚΚΕ, γιατί: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»
  • Σε 24ωρη απεργία σήμερα στη Ζώνη και συγκέντρωση στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, στις 11 το πρωί, καλεί το ΠΑΜΕ

Ενα ακόμα έγκλημα διέπραξαν εφοπλιστές και εργολάβοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, στέλνοντας άλλους δύο μεταλλεργάτες στο θάνατο και πνίγοντας ξανά στο πένθος ολόκληρη την εργατική τάξη. Το νέο διπλό φονικό έγινε στο γκαζάδικο «AILSA CRAIG», ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη Ζώνη από το 2000, τουλάχιστον στους 15. Οι εφοπλιστές, που πιέζουν να «φύγει» το καράβι γιατί ο ναύλος μόλις μιας μέρας φτάνει και τα 100.000 δολάρια, και οι εργολάβοι για να προλάβουν το χρόνο ρίχνοντας το κόστος με ηθικούς αυτουργούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που θεσμοθετούν την ασυδοσία τους, σκοτώνουν τους εργάτες.

«Πρόκειται για πολιτικό έγκλημα πέρα από τις όποιες ποινικές ευθύνες υπάρχουν, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η Ζώνη θανάτου του Περάματος έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια με την εντατικοποίηση της δουλιάς, με την αντιμετώπιση των εργατών ως αναλώσιμου υλικού και, βεβαίως, το αποκορύφωμά του ήταν ο νόμος που έφερε η ΝΔ, βάσει του οποίου έδινε το δικαίωμα στον καθένα που δήλωνε εργολάβος, να στρατολογεί άνεργους - ανειδίκευτους ταλαιπωρημένους ανθρώπους και να τους βάζει στις πιο σκληρές συνθήκες δουλιάς, παίζοντας ακριβώς με την ανάγκη να επιβιώσουν, να ζήσουν τις οικογένειές τους».


ΣΕΛ.  5,   10  -  11

ICON

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
ΠΑΜΕ: Λαϊκή δράση κατά της εμπρηστικής πολιτικής

Η μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό απείλησε σπίτια και κατέκαψε δεκάδες στρέμματα δάσους. Οι καταστροφές στους ορεινούς όγκους της Αττικής είναι πλέον τεράστιες. Η λαϊκή κινητοποίηση πρέπει να ενταθεί με στόχο την κατάργηση των δασοκτόνων νόμων, την επάνδρωση της Πυροσβεστικής με εκπαιδευμένο και επαρκές προσωπικό, τη λήψη άμεσων μέτρων για να ενισχυθεί ο τομέας της πρόληψης, της προστασίας και της δασοπυρόσβεσης, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ολοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στην αντιδασική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  4,    13   -   14


ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
«Η ψήφος να είναι ταξική»

Παλμός και μαχητικότητα χαρακτήρισαν την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, με κεντρικό σύνθημα την ανάγκη «διαφοροποίησης από το κοπάδι».


ΣΕΛ.  17
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Στα μέτρα του κεφαλαίου...

Στους ρυθμούς των επιδιώξεων των μεγαλοεπιχειρηματιών κυλά η ζωή στην Κόρινθο, με τους εργάτες, τους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα να βλέπουν τη συνεχή χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσής τους.


ΣΕΛ.  9
ΒΕΡΟΙΑ
Εργάτης κάηκε ζωντανός

Εργάτης 21 χρόνων από τη Βουλγαρία τυλίχτηκε στις φλόγες από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκες όπου εργαζόταν και ζούσε με άλλους οικονομικούς μετανάστες.


ΣΕΛ.  12
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τις πυρκαγιές

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές σήμερα Τρίτη, στις 2 το μεσημέρι. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ