Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10101

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ 45 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ολοι αύριο στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια (Αθήνα) και στο Αγαλμα Βενιζέλου (Θεσσαλονίκη)
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση συνειδητά συνεχίζει να δημαγωγεί με τα μέτρα που εξαγγέλλει κατά της ακρίβειας.
  • Προκλητικός ο ΣΕΒ ζητά διάλογο για την ακρίβεια με τους «κοινωνικούς εταίρους» εξισώνοντας θύτες και θύματα.
  • Ακόμη πιο προκλητική η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποδέχτηκε το διάλογο.

ΣΕΛ.  15,    18  -  19

«ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΣΥΝΘΗΚΗ και την Ευρωπαϊκή Ενωση

Οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ (και η ελληνική) και οι δυνάμεις του κεφαλαίου, μετά και το ΟΧΙ των Ιρλανδών, αρνούνται το δημοψήφισμα επειδή φοβούνται τη δυναμική των λαϊκών διαθέσεων.

  • Χιλιάδες λαού και νεολαίας με διαδηλώσεις σε Αθήνα -Θεσσαλονίκη μετά από κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διεκδίκησαν δημοψήφισμα κατά της «Συνθήκης της Λισαβόνας» και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την ίδια ώρα το Κόμμα έδινε την ίδια μάχη στη Βουλή, σφυροκοπώντας το αντιδραστικό κατασκεύασμα και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
  • Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε δημοψήφισμα υπέρ της Ευρωσυνθήκης που ψήφισε μαζί με την κυβέρνηση στη Βουλή. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει αυταπάτες με την ουτοπική άποψη για φιλολαϊκή Ευρωσυνθήκη υπονομεύοντας τον αγώνα ενάντιά της.

ΣΕΛ.  8   -   9

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εγινε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο των εκδηλώσεων στη Γεωπονική

Οι συζητήσεις για το φοιτητικό κίνημα και η απάντηση στην εντεινόμενη επίθεση στην ανώτατη εκπαίδευση από κυβέρνηση - ΕΕ - κόμματα του ευρωμονόδρομου ήταν στο επίκεντρο του φεστιβάλ της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Γεωπονική Σχολή. Σημαντικές στιγμές του φεστιβάλ η εκδήλωση - συζήτηση για το σοσιαλισμό, με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  12   -   13


ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Αντιναρκωτικό μέτωπο

Η διακήρυξη του ΕΣΥΝ για την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 του Ιούνη). Από αύριο οι κεντρικές εκδηλώσεις στη Λιβαδειά.


ΣΕΛ.  27
ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Νέοι αποκλεισμοί από υπηρεσίες Υγείας

Υπογράφτηκε στις 6 του Ιούνη η εγκύκλιος του ΙΚΑ που θέτει σε εφαρμογή την αύξηση στα ελάχιστα ένσημα για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ