Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10959

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Υπόθεση λαϊκής πάλης να γίνει πλειοψηφική η πρόταση του ΚΚΕ

Πρόταση ρεαλιστική για μια φιλολαϊκή πολιτική διεξόδου από την κρίση, χωρίς να αλλάξει η γενική γραμμή πλεύσης, χωρίς να γίνουν ριζικές αλλαγές και ανατροπές στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Ο λαός δεν πρόκειται να δει καλύτερες μέρες, είτε αλλάξει ο πρωθυπουργός, είτε δημιουργηθεί κυβέρνηση από τεχνοκράτες, είτε φύγουν ορισμένοι πολιτικοί που έχουν χάσει το κύρος τους.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ κόντρα σε εγκληματικότητα και ρατσιστική βία

ΚΚΕ: Ελληνες και μετανάστες να διεκδικήσουν οργανωμένα και αποφασιστικά τη λήψη άμεσων μέτρων, στηριζόμενοι στη δράση των ταξικών συνδικάτων, φορέων και συλλόγων, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, που έχουν και την πρώτη ευθύνη

  • Η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει παραδοθεί στο έλεος της δράσης των κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της εκμετάλλευσης μεταναστών, καθώς και της εγκληματικής δράσης της «Χρυσής Αυγής» και άλλων ακροδεξιών ομάδων και «μπράβων», που παριστάνουν τους προστάτες της «τάξης», μαχαιρώνοντας και ξυλοκοπώντας μαζικά αθώους μετανάστες στο δρόμο, εισβάλλοντας στα σπίτια και στα μαγαζιά τους με την ανοχή της αστυνομίας.
  • Οι ευθύνες της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης είναι τεράστιες. Οχι μόνο δεν έλαβαν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων και των εργαζομένων του κέντρου, για την αντιμετώπιση της κάθε είδους εγκληματικής δράσης, αλλά με την πολιτική τους ανέχθηκαν ή και συνέβαλαν στην ανάπτυξη αυτών των κυκλωμάτων.
  • Απ' αυτή την κατάσταση επωφελούνται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να γίνουν ιδιοκτησία τους ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε εξευτελιστική τιμή. Να μετατραπούν από περιοχές κατοικίας και μικρο-επαγγελματικής δραστηριότητας, σε ζώνες υψηλής εμπορικής και τουριστικής εκμετάλλευσης.

ΣΕΛ.  3,   6

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Περικοπές και ... «ανταλλαγές» προσωπικού και υλικού

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση τις δραματικές ανατροπές που σχεδιάζει στο χώρο της Υγείας, με «οχήματα» τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών και μονάδων Υγείας και τις δραματικές περικοπές των δαπανών για την Υγεία και τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.


ΣΕΛ.  15

Φτηνιάρικη δημοσιογραφία

Με απαράδεκτους σχολιασμούς της ανακοίνωσης του ΚΚΕ για την εγκληματική κατάσταση σε βάρος Ελλήνων και μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, που συνδιαμόρφωσαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δείχνοντας ανοχή, αν όχι υπόθαλψη σε μια πραγματικότητα, απότοκο της πολιτικής τους, με χίλιους δυο κινδύνους για Ελληνες και αλλοδαπούς κατοίκους στην περιοχή, ενημέρωνε χτες ο εφοπλιστικός σταθμός ΣΚΑΪ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ και η προβολή άμεσων ρεαλιστικών μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης σε όφελος Ελλήνων και αλλοδαπών προβλήθηκαν ως εκμετάλλευση για κομματικό όφελος, αφού το ΚΚΕ ζητά τη νομιμοποίηση των πάντων, επομένως είναι εκτός κλίματος. Του κλίματος της σαπίλας τους, των εγκλημάτων και της βίας τους λέμε εμείς. Ετσι είναι. Αλλωστε, με την προπαγάνδα τους έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση της σημερινής πραγματικότητας, αφού δε νοιάζονται για την εξάλειψη των σάπιων φαινομένων εξαθλίωσης των ανθρώπων του μόχθου, αλλά για την επιχειρηματική εκμετάλλευση μιας περιοχής - φιλέτο. Και σπρώχνουν στην εγκληματική δράση και στη ρατσιστική βία προκειμένου και την κρατική καταστολή να προαγάγουν και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Εξάλλου, γι' αυτούς η ζωή των ανθρώπων του μόχθου είναι αναλώσιμο, καύσιμη ύλη για το κέρδος.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Ομολογίες για διαπλοκή του αστικού συστήματος

ΣΕΛ.  11
ΝΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενταση του αγώνα για κατάργηση των διοδίων

ΣΕΛ.  19
ΚΝΕ
Σφυρίζει την έναρξη του τουρνουά

Ενα ντέρμπι για τη ζωή ξεκινάει σήμερα με τις καλύτερες προοπτικές, βγάζοντας «κόκκινη κάρτα» σε όλα τα ναρκωτικά. Ο λόγος για το τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5, που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Δυτικού Τομέα Αττικής της ΚΝΕ σε 9 δήμους της Δυτικής Αττικής με θέμα: «Κλώτσα τη μπάλα, όχι τη ζωή». Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί στις 21-22 Μάη και τη διοργάνωση έχουν αγκαλιάσει 42 ομάδες από σχολεία, που θα αγωνιστούν σε 8 ομίλους, με αγώνες νοκ άουτ.


ΣΕΛ.  16  -  17
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να σταματήσει το «χαράτσωμα» του ΕΛΓΑ

ΣΕΛ.  20
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΕΣ
Ανεπιθύμητοι οι εργατοπατέρες

ΣΕΛ.  13
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Στο πλευρό των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας

ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ