Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Απρίλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9754

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σταθερά στην εργατική τάξη, στο κίνημά της και τις κοινωνικές συμμαχίες

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 16ης Συνδιάσκεψης της ΚΟΑ του ΚΚΕ με πλούσιο προβληματισμό για το πώς καλύτερα οι δυνάμεις της θα συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων του Κόμματος. Αλέκα Παπαρήγα: Ο γενικός προσανατολισμός είναι σωστός και αποτυπώνεται και στη θετική πείρα της δουλιάς.


ΣΕΛ.  6  -  8

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΑΤ με χαριστικές ρυθμίσεις

Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για τα δισεκατομμύρια ευρώ που χάνει το Ταμείο των ναυτεργατών. ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΣ ΝΑΤ καλούν τους ναυτεργάτες με αγώνα να διασφαλίσουν την καταβολή και βελτίωση των συντάξεων και να ανατρέψουν τη φιλοεφοπλιστική πολιτική

  • Την αδυναμία του ΝΑΤ να καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων ναυτεργατών από το Μάη και μετά αναφέρει με έγγραφό της η Διεύθυνση Οικονομικού του Ταμείου, κάνοντας σαφές ότι το Κεφάλαιο Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτεργατών (ΚΕΑΝ) «δε διαθέτει κεφάλαια για την πληρωμή συντάξεων»
  • Την ίδια στιγμή που οι χιλιάδες συνταξιούχοι ναυτεργάτες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς επικουρική σύνταξη, η κυβέρνηση της ΝΔ απαλλάσσει με χαριστική ρύθμιση από τις ασφαλιστικές του εισφορές, οι οποίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ, τον εφοπλιστή του «SEA DIAMOND», που βούλιαξε στη Σαντορίνη
  • Ανάλογες είναι οι ρυθμίσεις που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχώς ανανεώνονται για την ακτοπλοϊκή εταιρεία ΝΕΛ, η οποία μόνο στο Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων του ΝΑΤ οφείλει 7 εκατ. ευρώ, και για την πλειοψηφία των πλοίων της «Hellenic Seaways» (πλοιοκτήτρια του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» ως MFD)

ΣΕΛ.  13

ΕΕΔΔΑ
Αλληλεγγύη στα λαϊκά κινήματα της Λατινικής Αμερικής

Με κεντρικούς ομιλητές τον Ε. Ερέρα, πρέσβη της Κούβας, και την Μ. Ι. Φονσέκα, επιτετραμμένη της πρεσβείας Μπολιβαριανής Δημοκρατίας, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) διοργάνωσε χτες εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι εξελίξεις στη Λατινική Αμερική», όπου αναδείχτηκε η αποφασιστικότητα της ΕΕΔΔΑ να συνεχίσει τον αγώνα εκφράζοντας αλληλεγγύη στους λαούς της Κούβας και της Βενεζουέλας, αλλά και συνολικότερα στους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Χαιρετισμό από μέρους του ΚΚΕ απηύθυνε ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.


ΣΕΛ.  17


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμμονή στην πολιτική καταλήστευσης των Ταμείων

Η προκλητική στήριξη της πολιτικής της καταλήστευσης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων είναι η «απάντηση» της κυβέρνησης στο σκάνδαλο των ομολόγων. Τη χρεοκοπία της πολιτικής της ΝΔ στη νεολαία, στα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά. καταγγέλλει με σχόλιά του το ΓΤ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  9
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2007
Στο Σύνταγμα με το ΠΑΜΕ η συγκέντρωση

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προετοιμάζουν τον αγωνιστικό γιορτασμό. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.


ΣΕΛ.  11
«ΕΤΕΜ» - ΜΑΓΟΥΛΑ
Σακατεύτηκε 23χρονος εργάτης

Σακατεμένο από τη μέση και κάτω παλεύει για τη ζωή του ένα 23χρονο παλικάρι από την περασμένη Παρασκευή, θύμα της ανελέητης εργοδοτικής ασυδοσίας στους χώρους δουλιάς.


ΣΕΛ.  12
ΗΠΑ
Μακελειό σε Πανεπιστήμιο

Ενοπλος άνοιξε πυρ σε κοιτώνα και αίθουσα διδασκαλίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ, σκοτώνοντας δεκάδες.


ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ