Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11503

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Ζητά εκ περιτροπής απασχόληση στο Βόλο

ΣΕΛ.  9
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Μηρυκάζει τη «θεωρία των άκρων» ενάντια στο κίνημα

ΣΕΛ.  6

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

ΚΚΕ: Προβάλλει η αναγκαιότητα του μοναδικού δρόμου που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός με γνώμονα το συμφέρον του, στον αντίποδα της αστικής πολιτικής. Το δρόμο της κοινωνικοποίησης των μονοπωλιακών ομίλων, της αποδέσμευσης από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με το λαό κυρίαρχο και τη δική του εξουσία

ASSOCIATED PRESS

Ο Ενεργειακός Χάρτης Πορείας για το 2050 της ΕΕ αποδεικνύει ότι κριτήριο της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ είναι η κερδοφορία των ευρωενωσιακών μονοπωλίων σε βάρος των λαών. Στον ενεργειακό τομέα οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στο επίπεδο των σχέσεων ΕΕ - Ρωσίας, αλλά και μεταξύ ανταγωνιστικών ευρωατλαντικών σχεδίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ. Η σχεδιαζόμενη παρέμβαση της ΕΕ στην έρευνα υδρογονανθράκων σε Μεσόγειο και Εύξεινο Πόντο, καθώς και σε ζητήματα οριοθέτησης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών στην περιοχή, περιπλέκει το επικίνδυνο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Η συγκυβέρνηση, με τη θέση της περί ευρωπαϊκής ΑΟΖ, και ο ΣΥΡΙΖΑ που αφήνει στο απυρόβλητο τις πιέσεις των ΗΠΑ, δεσμεύονται μέσα σ' αυτό το επικίνδυνο για τους λαούς φιλομονοπωλιακό πλαίσιο χάραξης της ενεργειακής πολιτικής. Οι διαφορές τους αφορούν τους όρους διαπραγμάτευσης λαϊκών και κυριαρχικών δικαιωμάτων.


ΣΕΛ.  3

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Σήμερα το ολοήμερο συλλαλητήριο

Σήμερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα πουν ένα ακόμα «όχι» στο σχέδιο «Αθηνά» και τις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, διοργανώνοντας ολοήμερο αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας, από τις 12 το μεσημέρι. Κινητοποιήσεις και άλλες αντιδράσεις στο σχέδιο είχαμε και χτες σε πολλές πόλεις της χώρας.


ΣΕΛ.  16

Αντιδραστική θεωρία

«Η άκρα Αριστερά συναντά την αναρχία, με το λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός, όταν συνδυάζεται με την απόγνωση και τη δημαγωγία, μπορεί να γίνει ακόμα περισσότερο επικίνδυνος. Και η άκρα Δεξιά, επίσης, συστηματικά καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία και δηλητηριάζει τις κοινωνίες. Το χειρότερο είναι ότι και τα δύο άκρα τροφοδοτούν το ένα το άλλο και διαλύουν τις κοινωνίες». Αυτά είπε, χτες, σε ομιλία του ο Αντ. Σαμαράς, με σκοπό να εξομοιώσει τη δράση των φασιστικών και άλλων αντιδραστικών μηχανισμών με τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Η ομιλία του πρωθυπουργού περί άκρων αποτελεί μια χυδαία προπαγανδιστική προσπάθεια να κρύψει την αντιδραστική θεωρία «νόμος και τάξη», τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή σε βάρος του λαού, των εργαζομένων, των αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους σε συνθήκες κρίσης. Είναι επίσης πασίγνωστο ότι το λαϊκό κίνημα δεν έχει καμία σχέση και είναι στον αντίποδα με τη φασιστική δημαγωγία και τις ρατσιστικές επιθέσεις, της κατά τον πρωθυπουργό λεγόμενης «ακροδεξιάς». Ο λαός συσπειρωμένος να αντιμετωπίσει την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.



ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Συσπείρωση δυνάμεων και ανάπτυξη αγώνων

ΣΕΛ.  9
ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ
Συμφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις

ΣΕΛ.  10
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Συνεχίζει το δουλεμπόριο στο Βόλο

ΣΕΛ.  29
ΟΒΣΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στη ΔΕΗ

ΣΕΛ.  14
«ΑΤΤΙΚΟΝ» - ΜΟΝΑΔΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΝΕΟΓΝΩΝ
Κλειστά τα 16 από τα 22 κρεβάτια

ΣΕΛ.  12
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Δράση ενάντια στη νέα «σφαγή» δικαιωμάτων

ΣΕΛ.  11
ΚΝΕ
Εκδηλώσεις πάνω στο αντικείμενο σπουδών

Πολύμορφη πολιτική παρέμβαση με εκδηλώσεις και συζητήσεις οργανώνουν μέσα στο Μάρτη οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Το χαρακτηριστικό αυτής της δραστηριότητας είναι ότι τα θέματα των εκδηλώσεων είναι αντίστοιχα με το περιεχόμενο σπουδών σε κάθε σχολή και δένουν τον προβληματισμό των φοιτητών γύρω από αυτά που μαθαίνουν στις σχολές τους με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ