Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10916

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αλλαγή χρήσεων γης σε όφελος των επιχειρηματιών

Παρεμβάσεις που θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες να αποκομίσουν τεράστια κέρδη, αφού θα αλλάξουν οι χρήσεις γης με βάση τα συμφέροντά τους.


ΣΕΛ.  13
ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
Κρίσιμη κατάσταση - φόβοι για τα χειρότερα

Ανεβαίνουν τα επίπεδα ραδιενέργειας και η ανησυχία για την πιθανότητα έκρηξης στους πυρήνες των αντιδραστήρων στο συγκρότημα της Φουκουσίμα, στα βόρεια της χώρας.


ΣΕΛ.  16  -  17

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ το μνημόνιο των μονοπωλίων

ΚΚΕ: Καμία θυσία για τα κέρδη, την κρίση και το χρέος της πλουτοκρατίας, απεγκλωβισμός από τα κόμματά της.

MotionTeam

Μιλώντας χτες ο Γ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε προκλητικά από το λαό να αποδεχτεί τα νέα απερίγραπτα βάσανα, που φέρνει το μνημόνιο διαρκείας για τις ανάγκες των μονοπωλίων. Τις νέες μειώσεις μισθών, την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τη μόνιμη λιτότητα, όλα όσα, δηλαδή, συναποφάσισε η κυβέρνηση με το «Σύμφωνο για το Ευρώ» στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Είπε ότι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα αποτελούν «συνειδητές επιλογές» της κυβέρνησης και δεν επιβλήθηκαν από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ο λαός, όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσει τη δύναμη που έχει και οργανώσει την αντεπίθεση για τα σύγχρονα δικαιώματά του και την εξουσία του, τόσο λιγότερα θα είναι τα δεινά και οι μάταιες θυσίες που του επιβάλλουν.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΑΜΕ - ΟΓΕ
Να μην καταργηθεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο

Με μαχητική παράσταση στο υπουργείο Υγείας, το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας απαίτησαν χτες να μην καταργηθεί το μοναδικό Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (ΕΚΑΣΚΑΠ).


ΣΕΛ.  15

Ξεπεσμός χωρίς όρια

Η Διοίκηση της ΓΣΕΕ συζήτησε προχτές τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης. Η πλειοψηφία της στήριξε τις αποφάσεις χαρακτηρίζοντάς τες «θετικές». Τα στελέχη του ΠΑΜΕ, μέλη της Διοίκησης, ανέδειξαν το βάρβαρο αντεργατικό τους χαρακτήρα και το βαθύ ταξικό τους περιεχόμενο υπέρ των μονοπωλίων θέτοντας θέμα κλιμάκωσης του αγώνα που απέρριψε η πλειοψηφία. Στο δελτίο Τύπου που απέστειλε μετά την συνεδρίαση η ΓΣΕΕ, με σημεία από την τοποθέτηση του προέδρου της Γ. Παναγόπουλου, δεν υπήρχε η παραμικρή νύξη για τη θέση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ότι είναι «θετικές» οι αποφάσεις της Συνόδου. Δεν αναφέρεται ούτε λέξη στην αιτιολόγηση «περί ανάσας» ταυτιζόμενοι με κυβέρνηση - κεφάλαιο, γι' αυτό αξιολόγησαν ως θετικές τις αποφάσεις που φέρνουν ένα νέο γύρο ακόμη πιο βάρβαρων αντεργατικών μέτρων. Εδειξαν συνέπεια στη συνολική στρατηγική στήριξης της πολιτικής του κεφαλαίου που έχουν χαράξει, συγκαλύπτοντας τον ταξικό χαρακτήρα των αποφάσεων ΕΕ-ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Φαίνεται ότι η πλειοψηφία φοβήθηκε πως η δημοσιοποίηση της «θετικής της εκτίμησης» θα αποκάλυπτε για άλλη μια φορά στα μάτια των εργατών τον αντεργατικό της ρόλο. Ο ξεπεσμός της δεν έχει όρια.



ΓΡΑΜ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Γενική πανεξόρμηση το Σάββατο

ΣΕΛ.  14
ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
Στο «παζάρεμα» και η κυριακάτικη αργία

ΣΕΛ.  22
ΟΜΙΛΟΣ «ΙΝΤΡΑΚΟΜ»
Απολύσεις με τη στήριξη της κυβέρνησης

ΣΕΛ.  32
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Συντάσσεται με την περιστολή των διαδηλώσεων

ΣΕΛ.  12
ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ
Ραγδαία εκτίναξη 364% το Φλεβάρη!

ΣΕΛ.  23
ΜΑΣ - ΣΑΣΑ
Αύριο στο δρόμο για το δικαίωμα στη μόρφωση

Μαθητές, φοιτητές, γονείς και εργαζόμενοι αύριο βγαίνουν στους δρόμους. Στην Αθήνα, το ραντεβού είναι στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, στον Πειραιά 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή και σε ακόμα έντεκα πόλεις.


ΣΕΛ.  3
ΠΑΝ. ΓΡΑΜ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ξεσηκωμός ενάντια στις συγχωνεύσεις

ΣΕΛ.  20  -  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ