Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10323

ΤΣΕΧΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Με αντικομμουνιστική υστερία ενάντια στα λαϊκά κινήματα αντεπίθεσης

Θέλουν να χτυπήσουν την αμφισβήτηση του εκμεταλλευτικού τους συστήματος, την προοπτική μιας άλλης δίκαιης κοινωνίας, που εκφράζουν η ιδεολογία και οι αγώνες των κομμουνιστών. Με την αντικομμουνιστική υστερία, με το ψέμα και τις διώξεις, επιχειρούν να πλήξουν τις δυνάμεις της αντίστασης και της λαϊκής αντεπίθεσης.


ΣΕΛ.  3

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ στις εισαγγελικές απειλές κατά των συνδικάτων

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για την επικίνδυνη αντιδημοκρατική κατασταλτική δράση της αστικής «Δικαιοσύνης» υπέρ του κεφαλαίου

Για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες, η κυβέρνηση, διά του υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Δένδια, έδωσε χτες πλήρη πολιτική κάλυψη στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων. Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, ο αρμόδιος υπουργός οχυρώθηκε ξανά πίσω από τη δήθεν ανεξαρτησία της «Δικαιοσύνης» και απέφυγε να σχολιάσει την εγκύκλιο Σανιδά, για τις κινητοποιήσεις στα «Τζάμπο». Πρόκειται για το έγγραφο αίτημα του εισαγγελέα που ζητά την αυτόφωρη δίωξη και καταστολή των κινητοποιήσεων για την ανάκληση απόλυσης εργαζομένου, αλλά και καταδίκη όσων αγωνιστών έχουν ήδη στοχοποιηθεί δικαστικά από την εργοδοσία.

Ο εισαγγελέας, υιοθετώντας πλήρως τους ισχυρισμούς της εταιρείας «Τζάμπο» και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών, δίνει κατευθύνσεις στους δικαστικούς λειτουργούς, χαρακτηρίζοντας «τελεσθέντα εγκλήματα» τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων έξω από τα καταστήματα της συγκεκριμένης εταιρείας. Θέτει δικαστικούς λειτουργούς κάτω από τη «δαμόκλειο σπάθη» του, «κουνά το δάκτυλό του και τους απειλεί». Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται.


ΣΕΛ.  13

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ολοι αύριο στο Κιλελέρ!

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τους αγώνες κατά της αντιαγροτικής πολιτικής που τους ξεκληρίζει και «ταΐζει» με αμύθητα κέρδη τους μεσάζοντες εμποροβιομηχάνους, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές των τροφίμων, θα διαδηλώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες συμμετέχοντας, μαζικά, στο αυριανό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί, στις 12 το μεσημέρι, στο Κιλελέρ.

Την εκδήλωση για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 99ης επετείου της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων οργανώνουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας και η Επιτροπή Αγώνα του μπλόκου της Νίκαιας.


ΣΕΛ.  23


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ
Σε 63 πόλεις την ερχόμενη Τρίτη

ΣΕΛ.  15
ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ
Την αξιοποιούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για μεγαλύτερο αυταρχισμό

ΣΕΛ.  7
ΠΑΣΟΚ
Χειροκροτεί την ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ!!!

ΣΕΛ.  8

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ