Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10302

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος με ενίσχυση του αγωνιστικού του πόλου

Η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, με συστατικό κύτταρο τους Αγροτικούς Συλλόγους και η ενίσχυση του αγωνιστικού του πόλου, αποτελούν την αναγκαία και καθοριστική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, τονίστηκε στην πανελλαδική παναγροτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο, στον Παλαμά Καρδίτσας και η οποία ήταν μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες των τελευταίων χρόνων.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με ευθύνη και αισιοδοξία

Ολα έτοιμα για το 18ο Συνέδριο, που αρχίζει τις εργασίες του, παρουσία εκατοντάδων εκλεγμένων αντιπροσώπων, εκπροσώπων 90 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και Εθνικοαπελευθερωτικών Κινημάτων από όλο τον κόσμο, καθώς και εκατοντάδων προσωπικοτήτων της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου.

Οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου θα αποτελέσουν το αποκρυστάλλωμα μιας πολύμηνης προσυνεδριακής δουλειάς, που ξεκίνησε με τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ, συνεχίστηκε με την πλατιά διάδοση και συζήτησή τους με το λαό με τον προσυνεδριακό διάλογο και ολοκληρώθηκε με τις συνδιασκέψεις των Κομματικών Οργανώσεων. Θα συμπυκνώσουν όλη τη δράση του Κόμματος την τελευταία 4ετία και θα εμπλουτίσουν την πολύχρονη πείρα που συγκεντρώνει το ΚΚΕ, ατσαλωμένο μέσα από το καμίνι της ταξικής πάλης, η οποία πέρασε σε νέα φάση όξυνσης, μετά τις ανατροπές των αρχών της δεκαετίας του 1990. Μετρώντας θαρρετά, ουσιαστικά βήματα μπροστά, στην ισχυροποίησή του, πολιτική, ιδεολογική, οργανωτική. Μελετώντας, ταυτόχρονα, με τόλμη και σε βάθος την πείρα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα. Και όλ' αυτά με τον ίδιο πάντα στόχο: Την ανατροπή της κοινωνίας που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


ΣΕΛ.  10  -  11


ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ενταση της αντιλαϊκής πολιτικής

ΣΕΛ.  19
ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Θητεία στα μέτρα του ΝΑΤΟ

KNE: Επικίνδυνη εξέλιξη για το λαό και τη νεολαία


ΣΕΛ.  9
ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Συνεχίζεται ο δίκαιος αγώνας

ΣΕΛ.  23
ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟ «FRIENDSHIPGAS»
Μετατρέπουν τα θύματα σε θύτες!

ΣΕΛ.  21
ΤΡΟΜΟΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ
Μαζική αντίσταση για να μείνουν στα χαρτιά

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ