Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8399

ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΝΤΑΘΕΙ Η ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ:
ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ χειραφέτηση και απεγκλωβισμός δυνάμεων

Συνεδρίασε χτες η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για μια πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων του α` γύρου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών

  • Ολοι στη μάχη για τη νίκη των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο. Η ΚΕ καλεί, εκεί που στο β` γύρο δε βρίσκονται τα ψηφοδέλτια που είχε στηρίξει το ΚΚΕ, να καταψηφίσουν με τον όποιο πρόσφορο τρόπο τους υποψήφιους που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ - ΝΔ.
  • Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, με τις διακυμάνσεις που σημειώθηκαν, πρέπει να εξεταστούν υπό το πρίσμα της επίδρασης των συγκεκριμένων συνθηκών που διαμορφώθηκαν, των νέων στοιχείων που εμφανίστηκαν από τη δράση των κυρίαρχων δυνάμεων, σε συνδυασμό με τη δική μας μαζική και πολιτική δράση.
  • Στα αποτελέσματα καταγράφεται δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική του κυβερνώντος κόμματος. Ταυτόχρονα, όμως, αυτή η δυσαρέσκεια δεν οδηγεί αυτόματα σε μαζικές ριζοσπαστικές ανακατατάξεις στη συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων. Η άνοδος της ΝΔ, η διαμόρφωση διαφόρων αναχωμάτων που συσκοτίζουν τη λαϊκή συνείδηση, είναι ζήτημα προς αντιμετώπιση. Ο απεγκλωβισμός και η χειραφέτηση από τη λογική των μονόδρομων παραμένει μείζον πολιτικό πρόβλημα.
  • Η εκλογική μάχη ήταν ασύγκριτα δυσκολότερη και αρκετά διαφορετική από την αντίστοιχη του 1998. Οι συνδυασμοί που στήριξε το ΚΚΕ έφεραν αυξημένα αποτελέσματα σε 32 νομαρχίες (ανάμεσά τους στις δύο υπερνομαρχίες Αν. Μακεδονίας - Θράκης). Σε 23 δήμους αναδείχτηκαν νικητές από τον α` γύρο, ενώ σε 62 δήμους πέρασαν στο β` γύρο.
  • Η ΚΕ εκτιμά θετικά τα αποτελέσματα της συσπείρωσης και της συνεργασίας δυνάμεων σε πολλούς δήμους και νομαρχίες με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, τη Δημοκρατική Περιφερειακή Ενωση, αλλά και οικολογικές ομάδες, τοπικές κινήσεις, προσωπικότητες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Θα καταβάλει προσπάθειες, ώστε αυτή να συνεχιστεί και διευρυνθεί με νέες δυνάμεις που αναδεικνύει ο λαϊκός αγώνας και η πολιτική πάλη.
  • Η ΚΕ καλεί τους κομμουνιστές, τις ριζοσπαστικές λαϊκές δυνάμεις να αναπτύξουν πλούσιους και στενούς δεσμούς επικοινωνίας και κοινής δράσης με τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, να συνεχίσουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ικανότητα τον αγώνα κατά της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για τη συσπείρωση και συμπαράταξη των λαϊκών δυνάμεων.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 3

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΕΛ. 4-7



ΠΑΣΟΚ
Αρχίζει η αντιΚΚΕ αθλιότητα

Επικυρώθηκε, σε χτεσινοβραδινή σύσκεψη του Κ. Λαλιώτη και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, η προπαγάνδα της αθλιότητας εναντίον του ΚΚΕ, με βασικό «όπλο» τις «ανίερες συμμαχίες» και τις δήθεν «συναλλαγές με τη ΝΔ»


ΣΕΛ.  10
ΝΙΚΑΙΑ
Στη συκοφαντία καταφεύγει ο Τράπαλης

Με συκοφαντικά πυροτεχνήματα επιχειρεί η παράταξη του εκλεκτού της κυβέρνησης και απερχόμενου δημάρχου, Β. Τράπαλη, να ανακόψει τη δυναμική πορεία και τη μεγάλη απήχηση της «Δημοκρατικής Ενότητας» και του υποψήφιου δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου. Το ΔΗΚΚΙ και οι παρατάξεις «Νίκαια Πρωτοπορία» και «Νέα Εποχή» στηρίζουν για το δεύτερο γύρο τη «Δημοκρατική Ενότητα»


ΣΕΛ.  11
ΕΕΔΥΕ
Αντιπολεμική σύσκεψη σήμερα

Αντιπολεμική σύσκεψη διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη, και ώρα 7 μ.μ., η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, οδός Κάνιγγος 27, 5ος όροφος


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ