Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10768

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την τρίμηνη οικονομική εξόρμηση Οκτώβρης - Δεκέμβρης 2010

Η Κεντρική Επιτροπή καλεί τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να σταθούν δίπλα στις Οργανώσεις μας, ώστε να απευθυνθούμε με όλες τις δυνάμεις πλατιά στο λαό με το κουπόνι στο χέρι, να δώσουμε τη μάχη για να αναπτυχθεί τώρα η κοινή λαϊκή δράση, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, για να γίνει η μάχη των εκλογών, με την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μεγάλη λαϊκή νίκη. Να γίνει αφετηρία της λαϊκής αντεπίθεσης.


ΣΕΛ.  3

ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ για την ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών
  • Απόφαση για συντονισμό των αγώνων με βάση τα κοινά μας συμφέροντα, για την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου κινήματος πάλης και ανατροπής με στόχο να πληρώσουν τα μονοπώλια τα βάρη της κρίσης, αποτελεί το κοινό πλαίσιο ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ.
  • Ενιαίο μέτωπο πάλης εργατών, υπαλλήλων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών, νεολαίας για τη διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς ζωής και ένα σίγουρο μέλλον που συνδέεται με τον ασυμβίβαστο αγώνα απαλλαγής από το ζυγό των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, απεγκλωβισμό από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν.
  • Ενιαίο μέτωπο πάλης για το δικαίωμα και τη δυνατότητα να διαφεντεύουμε προς όφελός μας και προς όφελος όλου του λαού τον πλούτο που παράγουμε, για άλλο δρόμο ανάπτυξης και εξουσίας, που θα έχει ως σκοπό την ευημερία του λαού.

ΣΕΛ.  15  -  18

36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Την Πέμπτη, 16 Σεπτέμβρη, ανοίγει τις πύλες του στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»
  • Με σύνθημα «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση - Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής», ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη, 16 Σεπτέμβρη, το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ γίνεται φέτος στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον.
  • Οι εκδηλώσεις του θα διαρκέσουν τρεις μέρες και θα κορυφωθούν το Σάββατο, 18 Σεπτέμβρη, οπότε και θα μιλήσει στο Φεστιβάλ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Την ίδια μέρα, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης.

ΣΕΛ.  8   -   9


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Λαϊκή πανστρατιά να αποτρέψουμε τις αυξήσεις σε ρεύμα, ΦΠΑ και πετρέλαιο θέρμανσης

Αύριο, Δευτέρα, οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ πραγματοποιούν πλατιά σύσκεψη στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΑΤΗΕΝS IMPERIAL».


ΣΕΛ.  5
ΔΕΘ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φτώχεια στο λαό και προνόμια στο κεφάλαιο

ΣΕΛ.  11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΣΟ
Εργάτες απ' όλο τον κόσμο ένωσαν ταξικά τις φωνές τους

ΣΕΛ.  19
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Εισβάλλει η «αγορά» αφαιρείται το δικαίωμα στη μόρφωση

ΣΕΛ.  14  -  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ