Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11037

ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ
Χιλιάδες συνταξιούχοι αποκλείονται από το ΕΚΑΣ

Στις 15 χιλιάδες φθάνουν οι συνταξιούχοι που αποκλείονται, σύμφωνα με πληροφορίες, από το δικαίωμα να παίρνουν το λεγόμενο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) για το 2011.


ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δουλεμπορικά προγράμματα για τους ανέργους

Με εργάτες 5μηνης απασχόλησης, ψευτοαμειβόμενους με εξευτελιστικά μεροκάματα και δέσμευση εσόδων των δήμων για δάνειο από ξένους τραπεζίτες, μεθοδεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την καλπάζουσα ανεργία.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ και με την οικονομική διακυβέρνηση
  • Προτάσεις για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη, με τη δημιουργία οικονομικού συμβουλίου της Ευρωζώνης με θητεία 2,5 χρόνων, την επιβολή αυστηρών κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας και κυρώσεων, σκληρά προγράμματα λιτότητας και φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, έκαναν χτες ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανκελα Μέρκελ.
  • Οι ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας εμφανίζονται να αναλαμβάνουν το ρόλο να «σπρώξουν» τη διαδικασία ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης, στην ουσία επαναφέροντας στο τραπέζι προτάσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί στο πλαίσιο του «Συμφώνου για το Ευρώ», το οποίο περιλαμβάνει, παράλληλα, και ριζικές ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις και τα μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων.

ΣΕΛ.  7

ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Σε χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας

Με περιοδεία χτες το πρωί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, συνεχίστηκε η μάχη των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της απεργίας στις 23 Αυγούστου, ενάντια στην κατεδάφιση των Βαρέων και Ανθυγιεινών στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού.


ΣΕΛ.  14

ΚΚΕ
Ο πλούτος ανήκει στο λαό

Τα συσσωρευμένα αμύθητα κεφάλαια των μεγάλων επιχειρηματιών, που προσκαλεί η κυβέρνηση να σώσουν την ελληνική οικονομία, έχουν δημιουργηθεί από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, τη λεηλασία του πλούτου της χώρας και ευθύνονται για την κρίση και το χρέος. Τα ίδια θα συνεχίσουν να κάνουν όταν δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες, αφού δηλαδή ο λαός πληρώσει την κρίση, χρεοκοπήσει και ο δημόσιος πλούτος γίνει γι' αυτούς πάμφθηνος. Σε αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται η κυβέρνηση και συμβάλλουν οι προτάσεις των άλλων κομμάτων του συστήματος. Ο πλούτος ανήκει στο λαό που τον δημιούργησε, η χώρα έχει τεράστιες πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις και μπορεί να αναπτυχθεί προς όφελος των εργαζομένων, με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.



ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Νέα προβλήματα για γονείς και παιδιά

ΣΕΛ.  15
ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Νέες αποκαλύψεις για συμφωνίες

ΣΕΛ.  9
ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ - ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ
Φούντωσαν τα «φέσια» τον Ιούλη

ΣΕΛ.  11
ΔΗΜΟΣΙΟ
Σε εφαρμογή η αύξηση του ωραρίου εργασίας

ΣΕΛ.  12
ΜΠΛΟΚΟ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις

ΣΕΛ.  15
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσημη φοροδιαφυγή και αντιλαϊκές ρυθμίσεις

ΣΕΛ.  10
ΚΚΕ
Ενιαία η βαρβαρότητα

Οι εξελίξεις στην Ιταλία προσφέρουν χρήσιμα συμπεράσματα στον ελληνικό λαό. Εκεί οι εργαζόμενοι και με την κεντροαριστερή κυβέρνηση και με τον Μπερλουσκόνι «συναινετικά» δέχτηκαν μεγάλες θυσίες, αρχικά για την ανταγωνιστικότητα, μετά για να προστατευτούν από την κρίση και τώρα τους επιβάλλουν τα ίδια βάρβαρα μέτρα με αυτά της Ελλάδας χωρίς ΔΝΤ και μνημόνιο.


ΣΕΛ.  6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ