Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10718

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Να εκφραστεί συγκροτημένα και οργανωμένα η λαϊκή πρωτοβουλία

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα επιθετικό κίνημα, ολοκληρωμένο, με κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς επιθετικούς στόχους, αν ταυτόχρονα αυτό το κίνημα δε δοκιμαστεί στη διεκδίκηση συγκεκριμένων μέτρων, που καταδικάζουν, αντιμετωπίζουν, αμβλύνουν τη φτώχεια. Λαϊκή πρωτοβουλία και ενεργητικότητα, συγκροτημένα, οργανωμένα, όχι άναρχα, όχι με τυφλά ξεσπάσματα, που εύκολα τα ενσωματώνει ο κυβερνητικός, ο πολιτικός, ο ταξικός αντίπαλος.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΨΕΜΑ των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. για δήθεν σχέση του ΚΚΕ με τη «Γερμανός»

Η κατάθεση Βερελή εγείρει τεράστιο πολιτικό θέμα γι' αυτούς που χρησιμοποίησαν ψεύτικα στοιχεία κατά του ΚΚΕ

Κόλαφος για τους πρωτομάστορες της αθλιότητας σε βάρος του ΚΚΕ, με την υπόθεση της εταιρείας «Γερμανός», η τοποθέτηση του Χρ. Βερελή, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, που αποκάλυψε στην εξεταστική της Βουλής για το σκάνδαλο «Ζήμενς», ότι το ΚΚΕ δεν είχε καμιά σχέση με την εταιρεία «Γερμανός» και τη μετοχική της σύνθεση. Την ίδια τοποθέτηση έκανε και στον ανακριτή που είχε αναλάβει την υπόθεση, κ. Ζαβιτσάνο, ο οποίος επέμενε «μετ' επιτάσεως» σ' αυτό κατά τη διάρκεια του προανακριτικού σταδίου.


ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ψηφίστηκε χτες επί της αρχής από το ΠΑΣΟΚ
  • Ολοκληρώνεται σήμερα η ψήφιση με τη συζήτηση στα άρθρα
  • Σήμερα οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Αθήνα στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια. Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο

ΣΕΛ.  6  -  7

Υποκρισία

Ξαναφούντωσε η προπαγάνδα για τις προμήθειες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων και όλων των άλλων απαραίτητων σκευασμάτων και υλικών προκειμένου να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες Υγείας, με αφορμή την υπόθεση προμηθειών από τη «Ζήμενς». Γεγονός που δημιουργεί υπέρογκα χρέη στα δημόσια νοσοκομεία, και υπέρογκα κέρδη στους προμηθευτές. Ορυμαγδός γύρω από ζητήματα, αν όντως οι προμήθειες γίνονται με διαγωνισμούς, με διαφάνεια, αν υπάρχουν μίζες, ποιοι πολιτικοί, ή ποιοι διοικητικοί παράγοντες των νοσοκομείων έχουν την ευθύνη, ότι «εκβιάζουν» οι προμηθευτές. Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Γιατί, για ένα, το θεμελιακό, ζήτημα δε λένε κουβέντα. Οτι τα δημόσια νοσοκομεία διαπλέκονται με χίλια νήματα με την αγορά, με τους καπιταλιστές του τομέα Υγείας, που δεν παράγουν για να γιατρεύονται οι άνθρωποι του μόχθου (αυτοί πάνε σ' αυτά τα νοσοκομεία, αφού οι αστοί πληρώνουν αδρά στα ιδιωτικά ή στο εξωτερικό). Η υγεία του λαού βορά στις ορέξεις των βιομηχάνων και εμπόρων. Και τον ληστεύουν διπλά. Οι υπέρογκες δαπάνες που τσεπώνουν οι καπιταλιστές-προμηθευτές είναι κρατικό χρήμα από τους φόρους που πληρώνει ο λαός. Που ξαναπληρώνει αδρά για να βρει την υγειά του. Και αντί να υπάρχει δημόσιο σύστημα παραγωγής και προμήθειας υλικών για τα νοσοκομεία, μετατρέπουν τώρα τα ίδια τα νοσοκομεία σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και στο χώρο της Υγείας αποτελεί την απάντηση στη σχεδιασμένη αντιλαϊκή επίθεση μονοπωλίων - κράτους - κυβερνήσεων κάθε απόχρωσης.



ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ - ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
Ληστεύουν τον ιδρώτα του λαού

ΣΕΛ.  17
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Λουκέτο σε έξι παιδικούς σταθμούς!

ΣΕΛ.  11
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Απειλές στο ΚΚΕ και παρεμπόδιση εκλογής εργαζομένων

Η κυβέρνηση απαγορεύει τα «κουπόνια» οικονομικής ενίσχυσης, απαγορεύει στα κόμματα που στηρίζουν συνδυασμούς να τους ενισχύουν οικονομικά. Στόχος, οι συνδυασμοί των λαϊκών ανθρώπων και το ΚΚΕ, που το απείλησε ο υπουργός. Θέλουν εκλεγμένους μόνο οικονομικά ισχυρούς. Πιο ωμός ο ΛΑ.Ο.Σ., πρότεινε την επισημοποίηση της διαπλοκής των συνδυασμών, άρα και των αστικών κομμάτων, με επιχειρηματίες.


ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ