Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10397

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΨΥΓΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ»
Κίνδυνοι και ερωτηματικά από τη διαρροή αμμωνίας

Τέσσερις εργαζόμενοι και δυο πυροσβέστες οδηγήθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο, ενώ η στάση των αρμοδίων αναδίνει οσμή συγκάλυψης


ΣΕΛ.  12

ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ στο άγριο κυνήγι των μεταναστών

ΚΚΕ: Για τη χειροτέρευση της ζωής του ελληνικού λαού και την αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν ευθύνονται οι μετανάστες, αλλά το βάθεμα της εκμετάλλευσης από τα μονοπώλια, από την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν

  • Η κυβέρνηση εφαρμόζει με ζήλο το σχέδιο καταστολής κατά των μεταναστών και προσφύγων, με μαζικές συλλήψεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης και απελάσεις, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ, με το σύνθημα «μηδενική ανοχή», κάνει προτάσεις για σκληρά μέτρα κατά των μεταναστών, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση. Και από κοντά ο ΛΑ.Ο.Σ να ρίχνει λάδι στη φωτιά καλλιεργώντας μίσος ενάντιά τους.
  • Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που τον οδηγούν μαζί κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. Το άγριο κυνήγι των μεταναστών δεν είναι η λύση στο πρόβλημα της μετανάστευσης, που διαρκώς θα μεγαλώνει και θα οξύνεται με ευθύνη και της ΕΕ. Η λύση βρίσκεται στην κοινή δράση Ελλήνων εργαζομένων και μεταναστών. Αμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα υπάρχουν μόνο στην κατεύθυνση της αντιιμπεριαλιστικής αντιμονοπωλιακής πάλης των εργαζομένων και των λαών.

ΣΕΛ.  6   -   7

MotionTeam

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πυρήνες αντίστασης παντού ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα

Σε καθήκον πρώτης γραμμής, για κάθε συνδικαλιστή και εργάτη, για κάθε νέο και νέα, γυναίκα και μετανάστη, αναδεικνύεται η συμμετοχή στην πλατιά σύσκεψη, που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, την Τετάρτη 17 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο NOVOTEL (Μιχαήλ Βόδα 4 - 8), με θέμα: «Η αντιμετώπιση της νέας επίθεσης της ΕΕ και των κομμάτων της στις εργασιακές σχέσεις, στην Κοινωνική Ασφάλιση, σε Υγεία και Πρόνοια, στους μισθούς και η οργάνωση της απάντησης του ταξικού κινήματος».


ΣΕΛ.  13


ΠΑΜΕ
Να στηριχτεί με κάθε μέσο η πανοικοδομική απεργία

ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ» ΚΑΙ ΚΑΖΙΝΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Παρακαταθήκη ο αγώνας τους για όλη την εργατική τάξη

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις μάχες που έδωσαν οι εργατοϋπάλληλοι και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά, που μπορούν να οδηγήσουν στην απόσπαση κατακτήσεων.


ΣΕΛ.  14
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΙ
Κάλεσμα περηφάνιας κόντρα στα ανταλλάγματα και την υποταγή

ΣΕΛ.  11
ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Ακόμα πιο επιθετικά στο Αφγανιστάν

ΣΕΛ.  3
ΑΣΚΗΣΗ «MILEX ''09» ΤΗΣ ΕΕ
Προετοιμασία για νεοταξικούς πολέμους και επεμβάσεις

ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ