Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Απρίλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11235

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νομιμοποιημένο σκάνδαλο η εγκατάλειψη της «Ηλεκτρομηχανικής Κύμης»

ΣΕΛ.  3
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέες δραστικές περικοπές στις συντάξεις τις επόμενες μέρες

ΣΕΛ.  20

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ σε όλη την επικράτεια

Από τους συνολικά 424 υποψήφιους, οι 212 συμμετέχουν για πρώτη φορά σε συνδυασμούς του ΚΚΕ, δηλαδή το 50%. Τα ψηφοδέλτια απαρτίζονται από εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, φοιτητές και σπουδαστές, συνταξιούχους

Motion Team

  • Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι στελέχη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος (ΠΑΜΕ), του κινήματος των μικρομεσαίων αγροτών (ΠΑΣΥ), του κινήματος των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), γυναίκες - μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, νεολαίοι αγωνιστές (ΜΑΣ), στελέχη του κινήματος των εκπαιδευτικών, του κινήματος των γονιών, του κινήματος κατά του πολέμου, του κινήματος για τον πολιτισμό, για την προστασία του περιβάλλοντος και εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση.
  • Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους ψηφοφόρους του, να οργώσουν όλη την Ελλάδα, πρωταρχικά τους τόπους δουλειάς, για να φτάσει το ψηφοδέλτιο και η φωνή του Κόμματος σε κάθε εργαζόμενο, φτωχό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο, κάθε νέο και νέα, κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας. Να δοθεί η μάχη των εκλογών με πείσμα, αισιοδοξία, μαχητικότητα, για ένα αποφασιστικά ενισχυμένο ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  11   -   17

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Στο πλευρό των αγωνιστών Παλαιστινίων

Στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας δράσης για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) διοργάνωσε, χτες, διαμαρτυρίες σε πολλές πόλεις του κόσμου.


ΣΕΛ.  27

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα Τετάρτη 18 Απρίλη και ώρα 12.30 το μεσημέρι, για την ανεργία. Η συνέντευξη θα δοθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το πραγματικό νόημα των εκλογών

Απαντώντας χτες σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων χρόνων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχολίασε: «Πρόκειται για ένα τρομοκρατικό δίλημμα, ένα τρομοκρατικό μήνυμα, που λένε στο λαό: Σκύψτε το κεφάλι, ξεχάστε, ξαναψηφίστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, πίσω απ' αυτό το τρομοκρατικό δίλημμα υπάρχει κάτι το θετικό, γιατί δείχνει ότι δεν έχουν τη δύναμη να χειραγωγούν και να κοροϊδεύουν τον κόσμο όπως πριν. Η λύση σε αυτές τις εκλογές και η μεγάλη ευκαιρία για το λαό είναι να καταψηφίσει τα δύο κόμματα με φανατισμό και να ενισχύσει το ΚΚΕ, που είναι το ικανό και έμπειρο κόμμα να μπει μπροστά, μαζί με το λαό, μπροστά στις θύελλες που έρχονται, είναι το κόμμα εκείνο που ξέρει να συνδυάζει σωστά την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα με την προοπτική να νικήσει ο λαός και να έχει τη δική του εξουσία. Αυτό για μας είναι το νόημα των εκλογών».ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Αύριο οι κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  20
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Πάσχα στο αγωνιστικό τους πόστο

ΣΕΛ.  18
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Απαράδεκτη η εγκύκλιος για τις καταλήψεις

ΣΕΛ.  21
«ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ»
Τραγικός θάνατος εργάτη

ΣΕΛ.  19
«Εφυγε» ο Δ. Μητροπάνος

ΣΕΛ.  25
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ελληνική εμπλοκή σε μάχη

ΣΕΛ.  9

Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ