Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10622

ΟΟΣΑ
Συνδράμει στη λήψη σκληρών αντεργατικών μέτρων

Ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός επικροτεί τα αντεργατικά μέτρα και προτείνει νέα, ακόμα πιο σκληρά, στην Ασφάλιση, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στους μισθούς και τις απολύσεις.


ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
Μονόδρομος για το λαό η αποδέσμευση από την ΕΕ

Η μόνη στήριξη της ΕΕ είναι προς την κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλει τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα και να προωθήσει τα επόμενα που έχουν συναποφασίσει.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ με κυβερνητικές δεσμεύσεις σε ΗΠΑ - Γερμανία - Γαλλία

Να ενημερώσει η κυβέρνηση για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρωθυπουργός και τα ανταλλάγματα που φαίνεται ότι έδωσε υπέρ της προώθησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή

  • Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τα ταξίδια του πρωθυπουργού σε Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα. Η παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών ομίλων στην περιοχή, εγκυμονεί νέους κινδύνους στην περιοχή μας.
  • Η κυβέρνηση να ενημερώσει το λαό τι δεσμεύσεις ανέλαβε στις αξιώσεις των ΗΠΑ στο Αιγαίο, σχετικά με τη συνεκμετάλλευση του πετρελαίου από την ελληνική και την τουρκική πλουτοκρατία, την ένταξη του Αιγαίου στο σχεδιασμό της «αντιπυραυλικής ασπίδας», την αξίωση για νομιμοποίηση των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, για το Κυπριακό.
  • Να ενημερώσει για το ρόλο που ανέλαβε για πιο ενεργητική στήριξη των συμφερόντων των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, τη χρησιμοποίηση της FYROM ως χώρας προτεκτοράτου τους για να ελέγχονται από τα αμερικανικά κεφάλαια οι πλουτοπαραγωγικές πηγές και οι δρόμοι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

ΣΕΛ.  3

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ
Νέα αγωνιστική πνοή η συγκρότηση της ΠΑΣΕΒΕ

Ο διακριτός, αγωνιστικός πόλος, στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ παίρνει «σάρκα και οστά» με τη συγκρότηση της Πανελλήνιας Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ)


ΣΕΛ.  22  -  23

Κόντρα στην επέλαση

Η νέα φορο-ληστεία του λαού από την αύξηση του ΦΠΑ ισχύει από χτες. Η ΕΕ στο Γιουρογκρούπ στηρίζει την κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλει τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα του «Προγράμματος Σταθερότητας», να προωθήσει τα επόμενα που συναποφάσισαν σε Ασφαλιστικό, Εργασιακό. Δεν κάνει πόλεμο στους κερδοσκόπους γιατί είναι η ίδια ένωση κερδοσκόπων. Οι κυβερνήσεις της και τα κεφάλαια που εκπροσωπούν ανταγωνίζονται για να πάρουν το μεγαλύτερο μερίδιο από τη λεία εντός και εκτός της Ευρώπης. Ο ΣΕΒ ζήτησε χτες ακόμη φθηνότερους εργάτες. Ο ΟΟΣΑ ζητά μέτρα όπως κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μείωση μισθών, κατάργηση του βασικού μισθού, απελευθέρωση των απολύσεων, μείωση συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ενισχύεται η αντιλαϊκή επέλαση με την ταχύτερη προώθηση των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων για αύξηση της εκμετάλλευσης και εξασφάλιση επενδύσεων του κεφαλαίου. Επομένως, γίνονται ακόμη πιο φανεροί οι δύο αντίθετοι δρόμοι ανάπτυξης: Ο δρόμος των μονοπωλίων και ο δρόμος της εργατικής τάξης, του λαού. Ενιαία πάλη και κλιμάκωσή της, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, σε ρότα ρήξης, ανατροπής.



12η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Στις 3-5 του Δεκέμβρη στο Γιοχάνεσμπουργκ

ΣΕΛ.  7
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Οι συσχετισμοί διαμορφώνονται στους ταξικούς αγώνες

ΣΕΛ.  10
ΦΠΑ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Σε εφαρμογή νέα φοροληστεία

ΣΕΛ.  9,   25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ