Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Φλεβάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10599

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Προετοιμασία για την απεργία στις 24 Φλεβάρη

Πάνω στο γόνιμο έδαφος που άφησε πίσω της και η απεργιακή μάχη της περασμένης Τετάρτης ξεκίνησαν ήδη οι προετοιμασίες για τον επόμενο μεγάλο αγωνιστικό σταθμό στις 24 Φλεβάρη.


ΣΕΛ.  11

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ είναι το πατριωτικό του καθήκον

ΚΚΕ: Να μην επιτρέψει ο λαός να τον οδηγήσουν στην αγχόνη αυτοί που τον λήστεψαν: Πλουτοκρατία, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ΕΕ

Η κυβέρνηση επιταχύνει τους ρυθμούς της αντιλαϊκής επέλασης, δείχνοντας ετοιμότητα και για νέα, ακόμα πιο σκληρά μέτρα στο εργασιακό, στο ασφαλιστικό, στο εισόδημα (κατάργηση του 14ου μισθού), στο φορολογικό (αύξηση του ΦΠΑ). Μία μέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ εξήγγειλε τη «λήψη νέων πρόσθετων μέτρων», που θα υπηρετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου για κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα, με νέες πηγές χρηματοδότησης προς το μεγάλο κεφάλαιο μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την υιοθέτηση της οδηγίας Μπολκεστάιν. Ο Γ. Παπανδρέου ανάγει την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου σε «πατριωτικό καθήκον», συκοφαντώντας μάλιστα όσους αντιδρούν στην «εθνική προσπάθεια» και ενισχύοντας το κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων με στόχο την υποταγή τους στις αντιδραστικές πολιτικές.


ΣΕΛ.  6   -   7

MotionTeam

ΤΟ ΚΚΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Πολλές οι καταστροφές από τις πλημμύρες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε χτες ο νομάρχης Χαλκιδικής να κηρυχθούν πολλές περιοχές του νομού μετά τις καταστροφικές συνέπειες που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις αυτής της εβδομάδας. Χτες, τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  19

Ταξικό συμφέρον

Η Ελλάδα μπήκε σε τριπλή επιτήρηση, απώλεσε μέρος των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Πρέπει όλοι να δεχτούμε τις νέες θυσίες για να ανακτήσει η χώρα τα κυριαρχικά δικαιώματα. Το λένε κυβέρνηση, αστικά ΜΜΕ. Μεγάλα ψέματα. Εκβιάζουν, απειλούν το λαό ωθώντας τον να κάνει χαρακίρι, υποτασσόμενος στην αντιλαϊκή θύελλα. Κυριαρχικά δικαιώματα έχουν εκχωρηθεί προ πολλού σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Δεν απειλείται η χώρα. Το κεφάλαιο ενισχύουν, αυτός είναι ο πατριωτισμός τους. Ο πατριωτισμός της εργατικής τάξης, του λαού, είναι να πουν ένα ασυμβίβαστο ΟΧΙ στη συναίνεση, στην υποταγή. Να πουν: Καμία θυσία για την πλουτοκρατία, για τα κέρδη, την ανταγωνιστικότητά της. Υπεράσπιση, διεκδίκηση και κατάκτηση των δικαιωμάτων των σημερινών, αλλά και αυριανών γενιών, για μόνιμη - σταθερή δουλειά με ουσιαστικά δικαιώματα, για αξιοπρεπή ζωή και ελευθερία. Οι απαιτήσεις του κεφαλαίου δεν αποτελούν εθνικό στόχο, όπως υποστηρίζουν κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., αλλά το ταξικό του συμφέρον. Στην ταξική κοινωνία τα πραγματικά εθνικά συμφέροντα ταυτίζονται με το συμφέρον της εργατικής τάξης, του λαού.



Αισχρή επιχείρηση συκοφάντησης του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  8
ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ
Προσήγαγαν και διαπόμπευσαν μετανάστες εργάτες

ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ