Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10250

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ωριμη ανάγκη ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με την Πρόταση Νόμου που κατέθεσε χτες στη Βουλή, με θέμα «Ρύθμιση σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας, θρησκευτικές ενώσεις και κατοχύρωση της θρησκευτικής ελευθερίας», επαναφέρει με τρόπο τεκμηριωμένο το πάγιο δημοκρατικό αίτημα του διαχωρισμού της Εκκλησίας από το Κράτος, που στις σημερινές συνθήκες γίνεται ακόμα περισσότερο αναγκαίος.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ σε εργαζόμενους και νεολαία

Σήμερα οι συγκεντρώσεις και πορείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε πολλές πόλεις της χώρας

Σε συνέχιση του αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας καλούν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, που προχωρούν σήμερα στη διοργάνωση συγκεντρώσεων - πορειών σε πολλές πόλεις της χώρας, προκειμένου να φτάσει πλατιά στο λαό το κάλεσμα σε μαχητικό και οργανωμένο αγώνα με σύνθημα: Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή. Με όπλο την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις, οι κομμουνιστές «οργώνουν» τις πόλεις, περνούν από κάθε γειτονιά. Απευθύνουν πλατιά το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ, για συνέχιση και ένταση των λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων που είναι σε εξέλιξη όλους τους τελευταίους μήνες και οι οποίοι πρέπει να κλιμακωθούν ώστε να αποκρουστεί η νέα επίθεση λόγω της οικονομικής κρίσης και του εντεινόμενου κρατικού αυταρχισμού.


ΣΕΛ.  3

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Μαχητικές, μαζικές, συγκροτημένες διαδηλώσεις

Με μια μαζική, περιφρουρημένη και δυναμική διαδήλωση βρέθηκαν και χτες στο δρόμο χιλιάδες μαθητές της Αθήνας και του Πειραιά με τα πανό των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων, μαζί με φοιτητές - σπουδαστές, εκπαιδευτικούς και γονείς, δίνοντας αποστομωτική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και στην καταστολή, καθώς και στο κλίμα τρομοκράτησης που στήνεται τις τελευταίες μέρες. Μαθητικές και φοιτητικές διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σε πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας.

Το ραντεβού ανανεώνεται για τη Δευτέρα, με ποικίλες κινητοποιήσεις από μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, όλη τη βδομάδα και νέα συλλαλητήρια Τετάρτη και Πέμπτη.


ΣΕΛ.  8   -   9


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανασύνταξη κινήματος, ταξική συσπείρωση, πολιτική συνειδητοποίηση

ΣΕΛ.  6  -  7
«Εφυγε» ο Τάσσος Παπαδόπουλος

Εφυγε από τη ζωή χτες το μεσημέρι ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα. Η κυβέρνηση της Κύπρου κήρυξε τριήμερο πένθος.


ΣΕΛ.  12
ΠΑΜΕ
Διαδηλώνουμε μαζικά και οργανωμένα στις 17 Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  21
ΚΚΕ
Οχι στην εφαρμογή του ευρωτρομονόμου

ΣΕΛ.  11
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των λαών

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ