Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9955

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για Βαλκάνια και εργασιακά δικαιώματα

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να παλέψει ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στο Κοσσυφοπέδιο και στη συμμετοχή της χώρας σε αυτά και να αντιπαλέψει, ταυτόχρονα, τη στρατηγική της Λισαβόνας

Απόφαση να οργανωθεί άμεσα η «πολιτική δύναμη» της ΕΕ για αποστολή στο Κοσσυφοπέδιο (στρατιωτική δύναμη με «πολιτικά καθήκοντα»), που θα αντικαταστήσει τις δυνάμεις του ΟΗΕ, πήραν οι ηγέτες της ΕΕ στη χτεσινή Σύνοδο Κορυφής, επιδιώκοντας να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο δρομολογούμενο καθεστώς της ανεξαρτητοποίησης της σερβικής επαρχίας. Πρόκειται ουσιαστικά για στρατιωτική επέμβαση όταν χρειαστεί.

Την ίδια ώρα αποφάσισαν την επιτάχυνση των «μεταρρυθμίσεων» στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Λισαβόνας, με κύριο ζήτημα την «ευελφάλεια» (flexicurity), για την οποία προσυπέγραψαν τις «κοινές αρχές» για περισσότερο ευέλικτες μορφές απασχόλησης, χαλάρωση της νομοθεσίας για τις απολύσεις, παράταση του ενεργού επαγγελματικού βίου και σ' αυτή τη βάση εκσυγχρονισμό των συνταξιοδοτικών συστημάτων.

Με την ψήφιση και στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση της ΝΔ σε όλο το σχεδιασμό της ΕΕ, καθώς και του ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, για τις επικίνδυνες εξελίξεις που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΠΑΜΕ
Συνεχίζουμε με κλιμάκωση του αγώνα

Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της Τετάρτης, οι συγκλονιστικές σε όγκο και παλμό απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, η ένταση της επίθεσης από την πλευρά του κεφαλαίου και των κομμάτων του, έθεσαν το καθήκον της επόμενης μέρας: Κλιμάκωση του αγώνα με αιχμή το Ασφαλιστικό και τις Συλλογικές Συμβάσεις, οργάνωση της πάλης με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Εχοντας πλήρη συναίσθηση αυτού του καθήκοντος, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά σύσκεψη συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  17


ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Σχολεία με παγωμένες αίθουσες

Ενα ακόμη σύμπτωμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής - οι παγωμένες αίθουσες - «γέννησε» την ανάγκη για συντονισμό και κοινή δράση γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών.


ΣΕΛ.  19
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Κοινή έκκληση για τη Βολιβία

Αλληλεγγύη στο λαό, στην κυβέρνηση, στους κομμουνιστές και τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις της χώρας


ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων

Συζητήθηκε στη Βουλή Ερώτηση του ΚΚΕ για την ακρίβεια που ροκανίζει το εισόδημα των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  13
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Λαϊκός τομέας τηλεπικοινωνιών

Στη συνάντηση με το προεδρείο της ΟΜΕ ΟΤΕ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πρόβαλε τη θέση για λαϊκό τομέα τηλεπικοινωνιών και εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ