Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8753

ΑΘΗΝΑ
Αρχίζει σήμερα η συνάντηση για το «Ευρωσύνταγμα»
  • Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της διήμερης συνάντησης, με τη συμμετοχή 23 ευρωπαϊκών κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ και έχει θέμα «Η Συνταγματική Συνθήκη της ΕΕ και η απάντηση των λαών»
  • Ο τυπικός «ενταφιασμός» του «Αυτόνομου Ευρωστρατού», η πρώτη απόφαση της συνεχιζόμενης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

ΣΕΛ.  3,    8   -   9

ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ... Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ανεπίσημη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στον πόλεμο του Ιράκ

Αποκαλυπτική ήταν η φωτογραφία του «Associated Press», που δημοσιεύτηκε πρωτοσέλιδα χτες στο «Ρ» και η οποία απεικόνιζε Ελληνα ναρκαλιευτή σε πολεμική αποστολή στο Ιράκ! Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντ. Ράμσφελντ δήλωσε ωμά ότι υπάρχουν χώρες που συμμετέχουν στην επέμβαση στο Ιράκ, αλλά δεν «επιθυμούν» την ανακοίνωση των ονομάτων τους! Οι χτεσινές επίσης κυβερνητικές δηλώσεις επιβεβαίωσαν ότι ναι μεν η Ελλάδα - επισήμως - δε συμμετέχει, όμως το υπουργείο Εξωτερικών - με χρήματα του ελληνικού λαού - χρηματοδοτεί κάποια ονομαζόμενη «μη κυβερνητική οργάνωση», η οποία συμμετέχει «ιδιωτικώς» στην κατοχή στο Ιράκ και με έμψυχο υλικό!!! Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ», αυτή η «οργάνωση» χρηματοδοτείται επίσης και από κατασκευαστικές εταιρίες, από εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, από τραπεζίτες, από εκδότες και εφοπλιστές...


ΣΕΛ.  20   -   21

Eurokinissi

ΙΣΡΑΗΛ
Με εισβολές... ζητά συνομιλίες

Την πλήρη ικανοποίησή του για την έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης από τους Ελληνες εργαζόμενους, δηλώνει στο «Ρ» ο Ιμπραχήμ Χαϊντάρ, Γενικός Γραμματέας της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών, που βρίσκεται στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του ΠΑΜΕ και του Περιφερειακού Γραφείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Την ίδια στιγμή, μια νέα εισβολή του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, της Δυτικής Οχθης, συνόδευε τις δηλώσεις του Ισραηλινού ΥΠΕΞ, περί ανάγκης «άμεσης επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών».


ΣΕΛ.  23


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Αστυνόμος στη συνεδρίαση της διοίκησης!

Διοικητής αστυνομικού τμήματος παρέστη σε συνεδρίαση της διοίκησης, αλλά ο πρόεδρος του ΕΚΑ, τα 'βαλε με τους συνδικαλιστές της ΔΑΣ που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην αστυνομική παρουσία!


ΣΕΛ.  15
ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Σκάνδαλο ασύλληπτων διαστάσεων

Η κυβέρνηση παραδίδει μαζί με τα μεταλλεία χρυσού 314.000 στρέμματα, αξίας 18 δισ. δολαρίων και παραλιακή έκταση 1.800 στρεμμάτων, ενώ πετάει στο δρόμο 471 εργαζόμενους στα μεταλλεία


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ