Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Νοέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10821

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δυναμώνουμε την αντιμονοπωλιακή οργάνωση και πάλη

Κάλεσμα στο λαό να τιμήσει τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου δυναμώνοντας ολόπλευρα τη λαϊκή πάλη και οργάνωση ενάντια στα μονοπώλια.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη να βουλιάξει το Σύνταγμα

Μεθοδεύουν νέες δραστικές περικοπές σε μισθούς, στα επιδόματα ανεργίας, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις δαπάνες νοσοκομείων, στην παιδεία, σε ΟΤΑ και πρώην ΔΕΚΟ, απολύσεις στο Δημόσιο, αύξηση έμμεσων φόρων και ΦΠΑ

  • Στις 6 μ.μ. στην Αθήνα, με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.
  • Λαϊκές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

ΣΕΛ.  3,   7

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Αντιμέτωποι με τη μάστιγα της ανεργίας

«Μας έχουν φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με την εξαθλίωση. Οχι μέλλον δεν έχουμε, αλλά ούτε παρόν, αφού ούτε ψωμί για το σπίτι μας δεν μπορούμε να αγοράσουμε...». Αυτά τα λόγια άνεργων ναυτεργατών, που μίλησαν στο «Ρ», στο πλαίσιο της χτεσινής σύσκεψης της Επιτροπής Ανέργων Ναυτεργατών, δείχνουν τη μαύρη πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά και οι άνεργοι ναυτεργάτες.


ΣΕΛ.  15

Να διευρυνθεί το ρήγμα

Η συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων, σε αντίθεση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να διευρυνθεί και στο δεύτερο γύρο. Καμιά ψήφος υπέρ των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ εκεί που αναμετρώνται μεταξύ τους στο δεύτερο γύρο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ούτε θέλουν ούτε μπορούν ν' αλλάξουν. Ο απεγκλωβισμός από τα δύο κόμματα είναι το καλύτερο και αποφασιστικότερο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες. Ο δεύτερος γύρος των τοπικών εκλογών να σηματοδοτήσει ένα νέο βήμα, μια νέα αρχή για την ανασύνταξη του κινήματος, την αντεπίθεση. Λευκό ή άκυρο στην περίπτωση που στο δεύτερο γύρο υπάρχει εκπρόσωπος άλλων πολιτικών δυνάμεων ή δήθεν ανεξάρτητοι, που με την πολιτική και τη στάση τους στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική, παρεμβάλλουν εμπόδια και αναχώματα στο ριζοσπαστισμό. Και σε Ικαριά - Πετρούπολη δαγκωτό «Λαϊκή Συσπείρωση». Και τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη να βουλιάξουν πλατείες και δρόμοι στα ευρύτερης σημασίας συλλαλητήρια που έχει καλέσει το ΚΚΕ, προκειμένου να διατρανωθεί η αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού στο Μνημόνιο και με σύνθημα να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι ένοχοι, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι ο εργαζόμενος λαός.



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Καλεί στις αντιΝΑΤΟικές διαδηλώσεις στη Λισαβόνα

ΣΕΛ.  6
«Σέρνουν» στην αστυνομία τυφλούς μαθητές

ΣΕΛ.  13
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Επιβεβαίωσε τη «θεσμοθέτηση» του ημερομίσθιου εκπαιδευτικού!

ΣΕΛ.  13
ΔΙΕΘΝΗΣ Η ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χαιρετιστήρια μηνύματα από όλο τον κόσμο

ΣΕΛ.  6
ΙΚΑΡΙΑ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Να είναι πρώτη δύναμη η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Το πρώτο βήμα της περασμένης Κυριακής να μη μείνει μετέωρο και να ολοκληρωθεί στην Ικαρία και στην Πετρούπολη, με ψήφο στους κομμουνιστές υποψηφίους δημάρχους, έτσι που οι αγωνιστές δήμαρχοι να 'ναι εφόδιο και όχι εμπόδιο στους λαϊκούς αγώνες που έρχονται, ενάντια στα νέα άγρια μέτρα της κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ