Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8703

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υποκρισία τα περί κατάργησης των διακρίσεων

Σκέτη υποκρισία είναι οι πρωθυπουργικοί ισχυρισμοί, περί κατάργησης των διακρίσεων, σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τη χτεσινή ομιλία του Κ. Σημίτη στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ


ΣΕΛ.  9

ΣΤΑΘΕΡΑ στο πλευρό των εργαζομένων

Οι εκτιμήσεις και θέσεις του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη

  • Το ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια.
  • Οι αγώνες για επιμέρους ζητήματα κλαδικού χαρακτήρα έχουν τη σημασία και την αξία τους, δεν μπορούν όμως να είναι αποτελεσματικοί, δεν μπορούν να ανατρέψουν από μόνοι τους την αντιλαϊκή πολιτική, που επιτίθεται πολυμέτωπα.
  • Η απάντηση και αντεπίθεση πρέπει να γίνει μέσα από ένα κοινό μέτωπο πάλης και δράσης όλων των εργαζομένων με αιτήματα και στόχους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και να συγκρούονται με τη στρατηγική του κεφαλαίου, τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Εργασία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία και στο σύνολο των κοινωνικών προβλημάτων.
  • Ο αγώνας θα γίνει πιο αποτελεσματικός όταν οδηγεί και στη σωστή πολιτική επιλογή. Στη μάχη των εθνικών εκλογών οι εργαζόμενοι πρέπει να τιμωρήσουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ. Το συνολικό άθροισμα του δικομματισμού να μειωθεί.
  • Δίχως αλλαγή στον πολιτικό συσχετισμό δυνάμεων δεν μπορεί να υπάρχει ελπίδα για ματαίωση των αντιλαϊκών σχεδίων που πρόκειται να ξεδιπλωθούν αμέσως μετά τις εκλογές.

ΣΕΛ.  3

ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
Ολοταχώς στη διεύρυνση της εμπορευματοποίησης

Στο φόντο των απεργιακών κινητοποιήσεων στα δημόσια νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας, Κ. Στεφανής, δε δίστασε χτες -παρά την έκφραση συμπάθειας για το δίκαιο των αιτημάτων...- να ομολογήσει, ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η εμπορευματοποίηση, με όλα τα μέσα, των υπηρεσιών Υγείας, με την «ένταξη του όλου πλέγματος της προσφοράς υπηρεσιών από τους διάφορους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, σ' ένα ευρύτερο πλαίσιο»


ΣΕΛ.  14   -   15


ΠΑΜΕ
Ούτε δραχμή στους βιομηχάνους

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας Ομοσπονδιών χτες στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, απαιτώντας να μη δοθεί ούτε δραχμή της εργατικής τάξης στους βιομηχάνους


ΣΕΛ.  17
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Τρομοκρατική νηοψία σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο

Αμερικανικό πολεμικό πλοίο ακινητοποίησε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, που έπλεε στον Περσικό Κόλπο, και πάνοπλοι «ράμπο» έκαναν νηοψία, τρομοκρατώντας το πλήρωμα


ΣΕΛ.  7
ΚΕΕΠ
Μηχανισμός εξυπηρέτησης των εφοπλιστών

Δίνουν και παίρνουν τα ψευδή πιστοποιητικά από τον Κλάδου Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων (ΚΕΕΠ) του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, για την εξυπηρέτηση των εφοπλιστών


ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ