Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016 - αριθ. φύλλου: 12359

Χιλιάδες στόματα, μια φωνή: «Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο!»
Μαχητική διαδήλωση αλληλεγγύης των εργατικών σωματείων κατευθύνεται στο Σύνταγμα
Μαχητική διαδήλωση αλληλεγγύης των εργατικών σωματείων κατευθύνεται στο Σύνταγμα
  • Με μια ανάσα και με μια φωνή, χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μαζί με εργατοϋπαλλήλους της Αττικής, αυτοαπασχολούμενους, νεολαία και γυναίκες, απαίτησαν χτες από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντιασφαλιστικό της σχέδιο, να ξεσφίξει τη θηλιά της φορολογίας που πνίγει την αγροτική οικογένεια, να πάρει μέτρα ελάφρυνσης του κόστους της παραγωγής και των χρεών στις τράπεζες.
  • Σήμερα, οι μικρομεσαίοι αγρότες συνεχίζουν την πανελλαδική τους διαδήλωση στο Σύνταγμα, ενώ στις 11 π.μ. συνδικάτα της Αττικής και κλαδικές Ομοσπονδίες, μαζί με άλλους φορείς του κινήματος, καλούν σε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο Σύνταγμα.
Τα τρακτέρ μπαίνουν στο Σύνταγμα
Τα τρακτέρ μπαίνουν στο Σύνταγμα

ΣΕΛ.  4   -   7

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η κυβέρνηση να αποσύρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από το χτεσινό παναγροτικό συλλαλητήριο

Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια. Ο αγώνας των Ελλήνων αγροτών είναι δίκαιος. Είμαστε στο πλευρό τους. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει επιτέλους να συκοφαντεί το αγροτικό κίνημα, τους Ελληνες αγρότες. Παλεύουν και αγωνίζονται, για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια, για να μείνουν στα χωράφια τους, να μείνουν στα χωριά τους. Να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς και να παράγουν, για να έχει τη διατροφή την απαραίτητη ο ελληνικός λαός. Η πρωτογενής παραγωγή, η αγροτική οικονομία πρέπει να ενισχυθεί εδώ και τώρα.

Πρέπει η κυβέρνηση, μετά και τη σημερινή μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, να αποσύρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - έκτρωμα. Αυτό το νομοσχέδιο δεν βελτιώνεται, δεν τροποποιείται. Εάν τελικά το φέρει στη Βουλή πρέπει να καταψηφιστεί. Δεν πρέπει να φέρει τα φορολογικά νομοσχέδια, που πλήττουν πάλι την ελληνική αγροτιά, όλο τον εργαζόμενο λαό. Θα πρέπει, αντίθετα, να καταργήσει φορολογικούς νόμους - λαιμητόμους, να καταργήσει όλους τους αντιασφαλιστικους νόμους, να δώσει πετρέλαιο έτσι όπως είναι δωρεάν, όπως δίνει στους εφοπλιστές, να έχει φθηνό ρεύμα ο Ελληνας αγρότης, για να μπορεί να παράγει, για να μπορεί να θρέφει τον ελληνικό λαό, για να μπορεί να καλύπτει το κόστος παραγωγής στα προϊόντα του, για να μπορεί να ζει την οικογένειά του αξιοπρεπώς, με περηφάνια στα ελληνικά χωριά, στην ελληνική ύπαιθρο. Είμαστε μαζί τους οι εργάτες, οι άνεργοι, όλοι οι υπόλοιποι αγρότες από όλη την Ελλάδα που δε βρίσκονται σήμερα εδώ, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη. Καλή δύναμη σε όλους και σε όλες.



ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Παρεμβάσεις του ΚΚΕ σε Βουλή και Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΣΕΛ.  10
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υπερασπίζεται το... «καλό» μνημόνιο, έναντι του «κακού» ΔΝΤ

ΣΕΛ.  3
ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Εντοπίστηκε και η σορός του κυβερνήτη

ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ