Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10475

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ με κάλπικα διλήμματα Τώρα ισχυρό ΚΚΕ

Επιβεβαιώθηκε για χιλιοστή φορά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πανέτοιμο να επιτεθεί στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού, ότι βαδίζει στο γνώριμο δρόμο που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, χέρι χέρι με τη ΝΔ

Σε όσους λένε ότι ανάμεσα στα δύο κόμματα δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές και ότι δεν περιμένουν μεγάλες διαφορές, τους λέμε το εξής: Αυτό που έχετε νιώσει στην πράξη, να το εκφράσετε στην κάλπη. Εχετε μόνο να κερδίσετε. Διαφορετικά, θα έχετε μια κυβέρνηση, ένα σταθερό πολιτικό σύστημα το οποίο θα έχει βγάλει το συμπέρασμα: Οτι στην κάλπη, το λαό, το μεγαλύτερο μέρος του, τον βάζουμε στο τσεπάκι, δε φεύγει από το χώρο των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Μόνο η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης μπορεί να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται μετά τις εκλογές, είτε βρεθεί στην κυβέρνηση η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  3,   6  -  9,   14   -  19

Eurokinissi

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Εδώ και τώρα λεφτά από το κράτος για αποκατάσταση όλων των ζημιών

Πόλεις βυθισμένες στη λάσπη. Φόβος, απόγνωση, αγανάκτηση των ανθρώπων του μόχθου στην Εύβοια. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που βρέθηκε χτες στις πλημμυροπαθείς περιοχές, δήλωσε μεταξύ άλλων: Θα το πω καθαρά και απλά να κόψουν το λαιμό τους να δοθούν οι αποζημιώσεις και να ξεκινήσει η αποκατάσταση. Το ΥΠΕΧΩΔΕ να επιστρατεύσει μηχανήματα, ακόμα και από ιδιωτικές εταιρείες. Να μην υπάρχουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ανάμεσα σε ΕΛΓΑ, Νομαρχία, Περιφέρεια, Δήμο, ΥΠΕΧΩΔΕ, υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Να μην πούνε ότι τα ταμεία δεν έχουν χρήματα. Στην Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα ένα έργο υποδομών για την προστασία και την ασφάλεια των λαϊκών ανθρώπων.


ΣΕΛ.  10  -  13

Το θάψιμο

Από το πρωί του Σαββάτου, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ από την Εύβοια, με επικεφαλής τον Γ.Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, βρέθηκαν και είναι κοντά στους ανθρώπους του μόχθου, που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες. Τα αστικά ΜΜΕ δεν είπαν λέξη για την, για άλλη μια φορά, ανιδιοτελή αυτή δράση του ΚΚΕ. Αντίθετα πρόβαλαν τη «θλίψη» (οποία υποκρισία) των ηγεσιών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που ευθύνονται γι' αυτό το έγκλημα, και του άλλου «προστάτη» των επιχειρηματιών, τσόντα τους, αρχηγού του ΛΑ.Ο.Σ. Γιατί τα αφεντικά των ΜΜΕ και οι μεγαλόσχημοι δημοσιογράφοι το αποσιώπησαν; Φοβήθηκαν, λόγω προεκλογικής περιόδου, να προβάλουν το ΚΚΕ και τη δράση του μήπως του δώσουν πόντους; 'Η μήπως η σταθερή θέση του για αιτίες και ενόχους πονάει το κατεστημένο και τα κόμματά του; Το θάψιμο στο ΚΚΕ είναι το ίδιο καθημερινό θάψιμο της ζωής του λαού. Να τους πληρώσει ο λαός θάβοντας πολιτικά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.



ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Νεκροί στο βωμό του κέρδους δύο ακόμα εργάτες

Στους 63 ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών εργατών από την αρχή του 2009 οι δύο μετανάστες που χτες το πρωί δούλευαν σε έργα σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου στην Κηφισιά.


ΣΕΛ.  33

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ