Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10742

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
Για πέμπτη μέρα οι κάτοικοι ζουν έναν εφιάλτη

Κάτοικοι, επαγγελματίες και επισκέπτες στην Αίγινα, ζουν έναν εφιάλτη, εξαιτίας των εκτεταμένων διακοπών στην ηλεκτροδότηση και στην παροχή νερού στο νησί. Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής βουλευτή του Κόμματος, έκανε περιοδεία στο νησί και επίσης κατατέθηκε σχετική Ερώτηση στη Βουλή.


ΣΕΛ.  3

ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ σε άνεργους και φτωχούς εργαζόμενους

ΚΚΕ: Επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της Πρόνοιας και της περίθαλψης ηλικιωμένων, αναπήρων, με την αξιοποίηση ανέργων χωρίς να έχουν ούτε τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

  • Η λεγόμενη «κοινωνική οικονομία και οι κοινωνικές επιχειρήσεις», που εμφάνισε ο υπουργός Εργασίας ως πρωτοποριακό εγχείρημα κατά της ανεργίας, δεν είναι τίποτα άλλο από την υλοποίηση προγραμμάτων της ΕΕ αντιδραστικής έμπνευσης και στόχων.
  • Είναι επικίνδυνη η προσπάθεια της κυβέρνησης, γιατί επιδιώκει άνεργοι και εργαζόμενοι να αναλάβουν μόνοι τους την κοινωνική τους προστασία. Καμιά ευθύνη να μην έχει το κράτος, οι κυβερνήσεις. Σπρώχνουν ανέργους, φτωχούς, εργαζόμενους, στη χορήγηση δανείων για να γίνουν δήθεν επιχειρηματίες, ρίχνοντάς τους στα νύχια των τραπεζών.
  • Αυτές τις επιχειρήσεις θα τις χαρακτηρίζουν η ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, η απασχολησιμότητα, δηλαδή η όχι μόνιμη και σταθερή δουλειά. Θέλουν τους άνεργους και τους εργαζόμενους συμμέτοχους στο μοίρασμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
  • Επιδιώκουν να μεταφέρουν το οικονομικό βάρος βασικών κοινωνικών αγαθών στους ίδιους τους εργαζόμενους. Να επισπευσθεί η εμπορευματοποίηση Υγείας, Πρόνοιας και άλλων κοινωνικών τομέων.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Τραγωδία για εκατομμύρια ανθρώπους σε εξέλιξη

Μηνύματα αλληλεγγύης από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ

Ολο και χειρότερη γίνεται η κατάσταση στο Πακιστάν. Στο μήνυμα αλληλεγγύης του ΚΚΕ τονίζεται: «Ο λαός του Πακιστάν, που και το προηγούμενο διάστημα ήταν καταδικασμένος στη φτώχεια, στις ασθένειες, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς, δε θα μπορούσε παρά να είναι απροστάτευτος και από τις φυσικές καταστροφές».


ΣΕΛ.  19

Θράσος

Θόρυβος παραπλάνησης οι «απειλές» του υπουργού Εργασίας προς τους μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ για να περάσει από την πίσω πόρτα όλα όσα χαρίζει στους μεγαλοεπιχειρηματίες, με ρυθμίσεις που βρίσκονται ακόμα και τώρα σε εξέλιξη. Δεκαετίες τώρα, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δίνουν τη δυνατότητα στο μεγάλο κεφάλαιο να εισφοροδιαφεύγει, για να συντηρεί και να φουσκώνει τα κέρδη του. Χρόνια τώρα, επίσης, γίνονται απ' αυτές τις κυβερνήσεις ανάλογες ρυθμίσεις χρεών που πάντα οδηγούν στο να γλιτώνουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες το μεγαλύτερο μέρος από τα χρωστούμενα. Αυτό ακριβώς επιδιώκεται και τώρα. Ενα παλιό «κόλπο» που οι μεγαλοεργοδότες το ξέρουν απ' έξω κι ανακατωτά και γι' αυτό εισφοροδιαφεύγουν, περιμένοντας την επόμενη κυβερνητική ρύθμιση, για να γλιτώσουν τα περισσότερα από αυτά που χρωστούν. Είναι αυτοί επίσης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που θεσμοθέτησαν το τζογάρισμα δηλαδή τη μεγαλύτερη κλοπή των αποθεματικών των ταμείων. Χώρια ότι αυτές οι κυβερνήσεις είναι που δημιούργησαν τεράστια χρέη του ίδιου του Δημοσίου προς το ΙΚΑ και άρα αυτοί και οι εργοδότες είναι οι κύριοι υπεύθυνοι, για την οικονομική του κατάσταση. Αυτά θέλει, για άλλη μια φορά, να κρύψει από τους εργαζόμενους ο υπουργός κι από κει είναι που βρίσκει το θράσος να «διαβάζει» ανάποδα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησής του. Τα συμπεράσματα στους εργαζόμενους...



ΚΙΝΑ
Εκατοντάδες νεκροί από τις πλημμύρες

ΣΕΛ.  19
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Νέα εμπόδια με δικαστική απόφαση

ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαρκής επίθεση στα δικαιώματα και τη λαϊκή συνείδηση

ΣΕΛ.  11
ΡΩΣΙΑ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΦΩΤΙΕΣ
Αποκαλύπτεται το κόστος της ανατροπής του σοσιαλισμού

Οι χιλιάδες νεκροί, οι πυρόπληκτοι, οι επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία και τη διατροφή του λαού, φανερώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο ότι είναι ασύμβατη η καπιταλιστική κερδοφορία με την ικανοποίηση ακόμα και των πιο βασικών λαϊκών αναγκών. Αποκαλύπτεται έτσι καθημερινά, το πραγματικό κόστος της ανατροπής του σοσιαλισμού, στον οποίο τα σημερινά άλυτα καπιταλιστικά προβλήματα ήταν αυτονόητα κεκτημένα.


ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ